Τροπολογία με στόχο τον εξορθολογισμό και την αναδιάρθρωση του τοπίου στα ΜΜΕ φέρνει η κυβέρνηση

Τροπολογία με στόχο τον εξορθολογισμό και την αναδιάρθρωση του τοπίου στα ΜΜΕ φέρνει η κυβέρνηση
sooc

Μόλις περάσει η κυβέρνηση τον «κάβο» των πληρωμών του Μαρτίου θα ανοίξει ο φάκελος των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζει την αναδιάταξη του τοπίου με στόχο τον εξορθολογισμό της συνολικής κατάστασης. Δύο θα είναι οι παρεμβάσεις που εξετάζουν στο Μαξίμου:

-η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με ενδεχόμενη ημερομηνία την 1η Μαΐου. Επισημαίνεται πάντως πως η ημερομηνία εμπεριέχει ένα συμβολισμό λόγω της Πρωτομαγιάς, αλλά οι επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης είναι πιεστικότερες…

-τροπολογία για τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ. Με αυτήν την τροπολογία θα λυθεί το ζήτημα επάρκειας των κεφαλαίων των τηλεοπτικών σταθμών που ουσιαστικά νέμονται δημόσιες συχνότητες, καθώς οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να οργανώσουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μ’ άλλα λόγια: θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να είναι «καναλάρχες». Η τροπολογία μπορεί να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, αλλά ενδέχεται να μπει και σε άλλο νομοσχέδιο.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι υπάρχει επιχείρηση αφενός δημιουργίας προβλήματος ρευστότητας στην οικονομία και αφετέρου αποδόμησης του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης την οποία συντρέχουν εκτός από κόμματα της αντιπολίτευσης και μέσα ενημέρωσης. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι ουσιαστικά οι ίδιες δυνάμεις επενδύουν στην καταστροφή και ότι αυτό γίνεται την περίοδο που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Ειδικά πριν από την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών, η οποία έγινε ύστερα από μία πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα που αναδιάταξε την πολιτική σκακιέρα, στην κυβέρνηση διαπίστωσαν πως η «απάντηση» από επιχειρηματικά και μιντιακά κέντρα μέσα κι έξω απ’ τη χώρα ήταν «η προετοιμασία της κοινής γνώμης για συνθήκες χρεοκοπίας, τρομοκράτησης του λαού κι εκβιασμού του πρωθυπουργού». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπενθυμίζουν ότι αρχικά κάποιοι προέβλεπαν αποτυχία της συνάντησης και στη συνέχεια διέρρεαν ότι «θα τον ξεπετάξουν (σ.σ. τον πρωθυπουργό) σε μισή ωρίτσα».

Και η υπόθεση Κατρούγκαλου έχει «σκιές». Διότι εκτός από το ότι τα στοιχεία, σύμφωνα με το Μαξίμου, είναι πλαστογραφημένα και τελικά δεν στηρίζουν την καταγγελία, υπάρχει και «προαναγγελία» από τη ΝΔ. Το απόγευμα του Σαββάτου, κορυφαία στελέχη του Μαξίμου επεσήμαναν πως την Πέμπτη 19 Μαρτίου:

α) στο περιθώριο της συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι θα «σκάσει θέμα με παραίτηση υπουργού»

β) στην συνεδρίαση των Επιτροπών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ρώτησε τον βουλευτή της ΝΑ Μάκη Βορίδη αν το γραφείο του ανέλαβε την σκανδαλώδη υπόθεση της Energa και Hellas Power.

Ο Μ. Βορίδης απάντησε κουνώντας το δάχτυλο: «Προσέξτε». Ο Άδωνις Γεωργιάδης φωνάζει κάτι που δεν είναι ευκρινές και ο Μ. Βορίδης του λέει: «Όχι ακόμα Άδωνη», του πιάνει το χέρι και συνεχίζει «μωρέ παιδί μου… Κάθε πράγμα στον καιρό του. Σιγά σιγά». Ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης έλεγε: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες».

Δημοφιλή