Θύμα ξυλοδαρμού γιατρός επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες

Θύμα ξυλοδαρμού γιατρός επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες
haniotikanea.gr

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε νωρίς το μεσημέρι η Αστυνομία Χανίων για την άγρια επίθεση σε βάρος γιατρού που υπερασπίστηκε μετανάστες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ο γιατρός δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους στην οδό Δασκαλογιάννη στην πλατεία της Σπλάντζιας στα Χανιά.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως, στην περιοχή έσπευσε η αστυνομία προς αναζήτηση των δραστών, ενώ ο γιατρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πάντως, από χθες το βράδυ η αστυνομία είχε προχωρήσει στην προσαγωγή τριών υπόπτων. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σήμερα σε συλλήψεις. Και για τους τρεις άνδρες έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν λέει στα Χανιώτικα Νέα ότι φεύγοντας από το στέκι μεταναστών, μετά από συναυλία έμπαινε ένα φίλος του μετανάστης σε κατάσταση μεγάλης αναστάτωσης καθώς όπως είπε στον γιατρό και τη σύζυγό του που τον συνόδευε, πριν από λίγο τον είχε τραμπουκίσει μια ομάδα νεαρών. «Βγήκαμε μαζί από το στέκι και περπατήσαμε 10 μέτρα μέχρι τη γωνία Δασκαλογιάννη και Χατζ. Νταλιάνη. Η Ομάδα των νεαρών ήταν σε μια απόσταση και με είδαν που ήμουν με τον μετανάστη, ο οποίος είναι φίλος μου» λέει ο γιατρός. «Και κάποιος άλλος κόσμος που βγήκε από το «Στέκι» τους φώναξε να φύγουν και εκείνοι τότε κινήθηκαν προς τα στενά της Σπλάντζιας. Προσωπικά δεν είχα καμία αντιπαράθεση μαζί τους, ούτε τους είπα, ούτε μου είπαν το οτιδήποτε. Το μόνο μου ‘έγκλημα’ ήταν ότι ήμουν δίπλα στο παιδί που είχαν τραμπουκίσει» είπε στα Χανιώτικα Νέα ο γιατρός.

Δολοφονική επίθεση

Ο ίδιος κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση εναντίον του, από την οποία επέζησε χάρις στην επέμβαση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων. Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα είπε: «Όταν έρχεται ένας τύπος από πίσω και σε κτυπάει με το ξύλο στο κεφάλι πως να το χαρακτηρίσεις; Έρχεται μια ομάδα ατόμων με τους οποίους δεν έχει ανταλλάξει λέξη και σε βαράνε με το στυλιάρι στο κεφάλι. Είναι φανερό ότι είχαν έλθει στην πόλη να δείρουν, να χτυπήσουν, και εγώ ήμουν το -τυχαίο ελπίζω- θύμα τους, επειδή ήμουν δίπλα στον μετανάστη. Είμαι σοκαρισμένος. Τι έχουν αυτοί οι άνθρωποι στο μυαλό τους; Αυτό θέλουν να κάνουν στη ζωή τους ; Να είναι τραμπούκοι και δολοφόνοι να βρίσκουν έναν άνθρωπο και να τον σαπίζουν στο ξύλο. Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι 20-25 παιδιά βγαίνουν έξω και στήνουν παγανιά για να σκοτώσουν κόσμο. Ακόμα και την ώρα που με έδειξε ο τύπος δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα».

Ο γιατρός νοσηλεύεται στο Νοκομομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα αιμάτωμα υποσκληρίδιο μόλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος, κάταγμα κρόταφου. Έχει κάνει δύο αξονικές και θα κάνει και τρίτη, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Δημοφιλή