Αντιδράσεις στον Σύριζα για τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ που θέλανε να μπουν στην Πόλη

Αντιδράσεις από Σύριζα για τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ που θέλανε να μπουν στην Πόλη

«Και το όνειρο μας είναι,

στην Πόλη εμείς να μπούμε,

σημαία να υψώσουμε

τον ύμνο εμείς να πούμε»

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τμήμα των βατραχανθρώπων των ΟΥΚ έκρινε σκόπιμο να βροντοφωνάξει εθνικιστικά συνθήματα, μεταξύ άλλων ότι θέλει να μπει στην Πόλη (στο βίντεο ακούγεται στο 1.24).

Επίσης, από τμήμα της Σχολής Ευελπίδων ακούστηκε και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα,που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα»!

Τα περιστατικά αυτά προκάλεσαν επικριτικά σχόλια, μεταξύ άλλων και από τον Δημήτρη Παπαδημούλη και την Βασιλική Κατσιβάνου, που με ανάρτηση τους στο twitter δήλωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να βάλει φρένο σε τέτοια προκλητική εθνικιστική συμπεριφορά που εκθέτει τη χώρα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας τι άλλο θα περίμενε κανείς; Στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου λόγω των Τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος υπουργός / πρόεδρος των ΑΝΕΛ / ιδεολογικός ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ.Το θέμα όμως πάνω από όλα είναι ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη συστολή δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ. Καμμένου; Θα ζητήσει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το «ελεύθερο» να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;».

Δημοφιλή