Ακόμη περισσότερες υποτροφίες προσφέρει τη φετινή χρονιά το PIERCE!

Ακόμη περισσότερες υποτροφίες προσφέρει τη φετινή χρονιά το PIERCE!
PIERCE

Σε μία εποχή όπου οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον οικογενειακό προϋπολογισμό θεωρείται απαγορευτική, τα περιθώρια επιλογής των γονιών για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά τους, στενεύουν. Μπορεί η οικογένεια να ανταποκριθεί σε μία επένδυση στην εκπαίδευση; Μπορεί το παιδί να φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο χωρίς να επιβαρύνει υπερβολικά τα οικογενειακά έξοδα;

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που διοικείται από ένα Συμβούλιο Επιτρόπων με έδρα τη Βοστόνη, προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε μία δράση αντιμετώπισης της κρίσης και ενέκρινε ένα ευρύ πρόγραμμα χρηματοδότησης για να προσφέρει περισσότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Πιστό στο motto του «Non ministrari sed ministrare» (Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς), το PIERCE συνεχίζει σταθερά εδώ και 140 χρόνια να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία ευκαιρίες πρόσβασης στην ποιοτική Παιδεία. Έτσι, και φέτος το PIERCE, Γυμνάσιο και Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, προσφέρει 1 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση, βοηθώντας την ελληνική οικογένεια να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις απαιτήσεις της για ποιοτική εκπαίδευση.

Μέσω του προγράμματος του PIERCE, το σχολικό έτος 2012-2013 έλαβαν υποτροφία ή οικονομική στήριξη περισσότεροι από 109 μαθητές, το 2013-2014 239 μαθητές και το 2014-2015 προβλέπεται ότι ο αριθμός θα είναι πάνω από 350 μαθητές, με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός παιδιών που θα λάβουν οικονομική βοήθεια για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του PIERCE περιλαμβάνει υποτροφίες βάσει ακαδημαϊκής επίδοσης ή/και οικονομικής στήριξης, καθώς και αθλητικές υποτροφίες για μαθητές που διακρίνονται σε αθλήματα και επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους φοιτώντας σε ένα σχολείο με μακρά παράδοση στον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, οι ακαδημαϊκές υποτροφίες καλύπτουν έως και 100% των διδάκτρων και απευθύνονται σε υποψήφιους μαθητές της Α’ Γυμνασίου που θα εξεταστούν γραπτώς στα Μαθηματικά και στην Ελληνική Γλώσσα στις 26 Απριλίου 2015.

Οι αθλητικές υποτροφίες προσφέρονται σε χαρισματικούς μαθητές-αθλητές του μπάσκετ, του τένις, του στίβου και της κολύμβησης. Οι αθλητές, μέσω των υποτροφιών που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων, αξιοποιούν και βελτιώνουν τις ικανότητές τους σε ένα υποδειγματικό περιβάλλον άθλησης υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προπονητικού προσωπικού.

Πέρα από τις παραπάνω υποτροφίες, στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης το PIERCE συζητά με τους γονείς και προτείνει την ενδεδειγμένη μορφή στήριξης, για να ανταποκριθεί κατάλληλα στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε οικογένειας.