ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/03/2015 08:25 EET | Updated 26/03/2015 09:46 EET

Τι είπαν στο τηλέφωνο Λαγκάρντ και Τσίπρας

Anadolu Agency via Getty Images
BERLIN, GERMANY - MARCH 11: Managing Director (MD) of the International Monetary Fund (IMF) Christine Lagarde attends a press conference after a meeting with German Chancellor Angele Merkel (not seen) at the German federal Chancellery on March 11, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Mehmet Kaman/Anadolu Agency/Getty Images)

Τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να την ενημερώσει για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’», και τον Πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων θα υπάρξει αργότερα σήμερα από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανέφερε σχετικά με την συνομιλία Τσίπρα- Μέρκελ πως έγινε μια αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας. Ερωτηθείς, ειδικά για το αν συζητήθηκε η λίστα των μεταρρυθμίσεων απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως η λίστα είναι αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Εξάλλου απόψε έχουν συνάντηση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας για διεθνή οικονομικά θέματα.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα των καταθέσεων Ελλήνων σε τράπεζες της Ελβετίας και το πώς αυτοί θα μπορέσουν να ελεγχθούν.

Sponsored Post