TIE Fighter: Ταινία μικρού μήκους με το «Star Wars» όπως δεν το έχετε ξαναδεί

TIE Fighter: Το «Star Wars» όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Ο «Πόλεμος των Άστρων» είναι μια πραγματική εποποιΐα στον χώρο της space opera και της επιστημονικής φαντασίας που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον κόσμο της «geek» κουλτούρας. Ιππότες Jedi, σκοτεινοί Sith Lords, επικές διαστημικές μάχες και άλλα πολλά συνθέτουν το μοναδικό ψηφιδωτό του Star Wars, που γοητεύει αμέτρητους φαν ανά τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, η «κόντρα» μεταξύ της Φωτεινής και της Σκοτεινής πλευράς της Δύναμης (Light/ Dark Side of the Force)- μεταξύ Old Republic και των Sith, μεταξύ των Επαναστατών της Αυτοκρατορίας, έχει επεκταθεί και στους φίλους του Star Wars, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν τη Σκοτεινή Πλευρά και την Αυτοκρατορία. Ωστόσο, μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι λίγα έργα (κινηματογραφικές ταινίες, σειρές, νουβέλες, κόμικ, ηλεκτρονικά παιχνίδια) επικεντρώνονταν στην Dark Side και την Empire, σε σχέση με το υλικό που βρίσκει κανείς για τους Jedi και τους Rebels.

Το «κενό» αυτό καλύπτει με αξιοθαύμαστο τρόπο μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων του Πολ Τζόνσον, με όνομα «TIE Fighter» (το διάσημο μαχητικό της Empire), εμπνευσμένο από το παλιό ηλεκτρονικό παιχνίδι της LucasArts (1994), στο οποίο ο παίκτης πιλοτάριζε αυτοκρατορικά μαχητικά εναντίον των Επαναστατών (σε αντιδιαστολή με το αντίστοιχο space combat simulator της εταιρείας, Χ-Wing, όπου ο παίκτης βρισκόταν στο κόκπιτ του θρυλικού μαχητικού των Rebels). Η τεχνοτροπία παραπέμπει σε παλαιότερα ιαπωνικά space opera anime, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Robotech, και, σε συνδυασμό με τη συνοδευτική rock/metal μουσική του Ζακ Ράμαν, το αποτέλεσμα είναι, πολύ απλά, εντυπωσιακό- και ικανό να γοητεύσει ακόμα τους φαν του Star Wars οι οποίοι είναι, κατά τα άλλα, ορκισμένοι «εχθροί» της Empire και των Sith.

Για τη δημιουργία της ταινίας χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια σε σαββατοκύριακα, όπως σημειώνει ο δημιουργός, ο οποίος προτρέπει όλους αυτούς στους οποίους άρεσε το έργο του να μην ψάξουν να τον υποστηρίξουν σε υπηρεσίες όπως το Patreon και το Kickstarter, για τον πολύ απλό λόγο ότι...δεν έχει. «Αν σας άρεσε, δώστε σε κάποιον στη δουλειά σας, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο ή οπουδήποτε μια σοκολάτα ή Κόκα-Κόλα ή κάτι τέτοιο. Σοβαρά, θα τους φτιάξει τη μέρα. Θα έφτιαχνε σίγουρα τη δικιά μου» γράφει στην περιγραφή του βίντεο, σε μια ασυνήθιστα «Light Side» (δεδομένης της θεματολογίας της ταινίας) προτροπή.

Ήδη στο Ίντερνετ πολλοί ενθουσιασμένοι φαν σχολιάζουν το πόσο ωραίο θα ήταν το TIE Fighter να γινόταν κάποια στιγμή «κανονική», μεγάλου μήκους ταινία ή σειρά.

Δημοφιλή