Βουλευτές ΝΔ προς Βαρουφάκη: Απαντήστε αν πίσω από τη ρήξη κρύβεται ένα Grexit

Βουλευτές ΝΔ προς Βαρουφάκη: Απαντήστε αν πίσω από τη ρήξη κρύβεται ένα Grexit
Sooc

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και την κυβέρνηση, απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου περί «ρήξης».

Οι τρεις βουλευτές σημειώνουν πως, παρά το γεγονός ότι ούτε ο υπουργός Οικονομικών, ούτε η κυβέρνηση μιλούν για ρήξη με τους εταίρους, από τις δηλώσεις Βαρουφάκη προκύπτει ότι κάτι τέτοιο προετοιμάζεται και επίκειται, παρά το ότι ούτε ο ίδιος ο υπουργός ούτε η κυβέρνηση έχουν εξαγγείλει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά την επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία.

Κατόπιν αυτών οι τρεις βουλευτές καλούν τον Γιάνη Βαρουφάκη μεταξύ άλλων να απαντήσει πως θα διασφαλιστεί ότι ακόμη και με αυτή την «ρήξη» η χώρα θα παραμείνει στο κοινό νόμισμα.

Αναλυτικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον κ. Βαρουφάκη αν «προετοιμάζει η κυβέρνηση ή το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών ρήξη, μερική ή οριστική, με τους εταίρους της Ελλάδος».

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές καλούν τον κ. Βαρουφάκη να απαντήσει εάν αντιλαμβάνεται τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια δήλωση στους πολίτες της χώρας αλλά και στους εταίρους μας.

Προσθέτουν επίσης ότι εάν ο υπουργός εννοεί αυτά που είπε περί «ρήξεως», πρέπει να αποσαφηνίσει το ακριβές περιεχόμενό της, διότι η κυβέρνηση οφείλει θεσμικά να ενημερώνει τη Βουλή των Ελλήνων για τέτοιες μείζονες προδιαγεγραμμένες εξελίξεις. Τον καλούν, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει σε τί συνίσταται η «ρήξη», πότε θα πραγματοποιηθεί, τι επιπτώσεις θα έχει στην χώρα και στην οικονομία, αν θα περιλαμβάνει εσωτερική στάση πληρωμών, διακοπή καταβολής μισθών και συντάξεων, εθελούσια έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Δημοφιλή