Βενιζέλος: Ανοίγουν τεράστια θέματα, όχι απλώς λαθών, αλλά ευθυνών

Βενιζέλος: Ανοίγουν τεράστια θέματα, όχι απλώς λαθών, αλλά ευθυνών
Eurokinissi

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση, ότι «υπέγραψαν στις 27 Φεβρουαρίου την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και την κρύβουν από τη Bουλή», προκειμένου, όπως είπε, «να μην φανεί ότι υπέγραψαν το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μακάρι να σταματούσε εδώ το πρόβλημα».

Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε, ότι «προσετέθη ένας πολύ σκληρός όρος: Τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του αποθεματικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ώρα που η χώρα έχει οξύτατες ταμειακές ανάγκες» και πως τώρα «η κυβέρνηση λέει ότι έδωσε παραπάνω 1,2 δισ. από αυτά που έπρεπε να δώσει και τα ζητάει πίσω και εκλιπαρεί».

Ο κ. Βενιζέλος ερωτά «ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την αφαίρεση των 11 δισεκατομμυρίων;» και εάν «έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι αυτά θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση και εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους σκληρούς όρους και όχι με τους παλιούς ειδικούς όρους των δύο προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων;». «Ανοίγουν τεράστια θέματα, όχι απλώς λαθών, αλλά ευθυνών», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή