Ολλανδία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ

Ολλανδία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ
The Netherlands
The Netherlands
Frans Lemmens via Getty Images

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η ηλεκτροδότηση στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ έπειτα από την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στην ολλανδική πόλη και τα περίχωρά της σήμερα το πρωί, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Οι εισερχόμενες πτήσεις εξακολουθούν να εκτρέπονται σε περιφερειακά αεροδρόμια και θα υπάρξουν καθυστερύσεις σε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις από το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, είπε η ίδια.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANP μετέδωσε ότι η διακοπή έπληξε μεγάλα τμήματα της επαρχίας της Βόρειας Ολλανδίας, περιλαμβανομένου το γειτονικού κέντρου ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων του Χίλβερσουμ.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η διακοπή οφείλεται σε βλάβη σε υποσταθμό υψηλής τάσης στο προάστιο του Άμστερνταμ Ντιέμεν.

"Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής ρεύματος", δήλωσε μία εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σίπχολ--του τέταρτου μεγαλύτερου της Ευρώπης.

Μεγάλος αριθμός δρομολογίων επιβατικών τρένων ματαιώθηκε σε όλη τη χώρα, ενώ επηρεάστηκε και η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Τα νοσοκομεία λειτουργούν επίσης με εφεδρική πηγή ηλεκτροδότησης, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

Η TenneT δεν ήταν διαθέσιμη για να σχολιάσει πόσο θα διαρκέσει το μπλακ άουτ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή