Ουκρανία: Σύλληψη Διεφθαρμένων Υπουργών σε Ζωντανή Μετάδοση

Τους συνέλαβαν μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών
Washington Nationals at Baltimore Orioles May 20, 2011
Washington Nationals at Baltimore Orioles May 20, 2011
Keith Allison/Flickr

Σε σύλληψη του υπουργού Serhiy Bochkovsky και του αναπληρωτή του, Vasily Stoyetskoho, προχώρησε την περασμένη Τετάρτη η ουκρανική αστυνομία κατά την διάρκεια συνεδρίασης που αναμεταδιδόταν ζωντανά από όλα τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι δύο άνδρες διαχειρίζονταν το Υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών της χώρας και σύμφωνα με έναν σύμβουλο του προέδρου Petro Poroshenko, οι κατηγορίες αφορούν την παρακράτηση του 15 με 20% των χρημάτων που προορίζονταν για την συντήρηση των ασθενοφόρων στην ανατολική Ουκρανία, περιοχή που το κράτος μάχεται τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Η πράξη χαρακτηρίστηκε ως προσπάθεια του Κιέβου να αποδείξει στην Δύση την προθυμία της να προβεί σε βήματα κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων. Όπως τονίζει το mashable.com, η Ουκρανία δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον πόλεμο στην ανατολή αλλά και την πολιτική διαφθορά.

“Σε περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, τώρα που μετράμε και την τελευταία δεκάρα, εκείνοι κλέβουν τους πολίτες και το κράτος. Τα ίδια θα συμβούν και σε όλους όσους καταπατήσουν τους νόμους και ξεγελάσουν την Ουκρανία.” δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Arseny Yatsenyuk.

Με τη σειρά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Arsen Avakov, παρομοίωσε την σύλληψη των δύο υπουργών με προληπτικό εμβολιασμό κατά της διαφθοράς. Οι Ουκρανοί έδειξαν επίσης την υποστήριξή τους στο κράτος μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενώ ο πολιτικός σύμβουλος, Taras Berezovets, έγραψε στο Twitter: “Κάθε υπουργός πριν την πρωινή συνεδρίαση θα πρέπει να αναζητούν πρώτα τους καταζητούμενος σε διαδίκτυο."

Πηγή: Masable.com

Δημοφιλή