Καταγγελίες από Ποτάμι κατά ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ: Διορίζουν δικούς τους σε θέσεις γενικών γραμματέων

Καταγγελίες από Ποτάμι κατά ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ: Διορίζουν δικούς τους σε θέσεις γενικών γραμματέων
Sooc

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ εκτοξεύει ο βουλευτής Επικρατείας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κόμματος περί του τρόπου και των κριτηρίων επιλογής των γγ των υπουργείων, ο υπουργός κ. Βούτσης «ομολογεί παρά τους αντίθετους δημόσιους ισχυρισμούς του, ότι στις θέσεις αυτές τοποθετήθηκαν πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Θεωρεί, μάλιστα, ότι η βοήθειά τους θα είναι ουσιαστική, ώστε η κυβέρνηση να εφαρμόσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Εν τέλει, δε, δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες “ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία της διοίκησης στον αντίποδα του πελατειακού κράτους” (sic!)» προσθέτει ο κ. Καρκατσούλης, κάνοντας λόγο για «λήψη του ζητουμένου» (petitio principi): έναν εσφαλμένο συλλογισμό, στον οποίο το συμπέρασμα εμπεριέχεται στην υπόθεση. «Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση: Το κυβερνητικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, επειδή οι Γενικοί Γραμματείς θα το εφαρμόσουν! Κι αν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται με τη Λήψη του Ζητουμένου, είμαι σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτούν με την Αντίφαση: “Επειδή οι ΓΓ είναι κομματικά στελέχη των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση”, αναφέρει ο υπουργός “η επιλογή τους διασφαλίζει την καταπολέμηση του πελατειακού κράτους”».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καρκατσούλης παραθέτει λίστα με διορισμούς.

«Από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ 6 υποψήφιοι βουλευτές του στις εκλογές του Ιανουαρίου έχουν μέχρι στιγμής διοριστεί σε θέσεις ανώτατων κρατικών υπαλλήλων Μία (1) υποψήφια ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2014 διορίστηκε διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Επίσης, 2 κομματικά του στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές το 2012 διορίστηκε σε υψηλόβαθμες δημόσιες θέσεις. Το ίδιο και μία υποψήφια της ΔΗΜΑΡ το 2012 η οποία προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ και διορίστηκε γενική γραμματέας σε υπουργείο. Και πιο χαμηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις. Η Μαρίνα Κουτσούρη για παράδειγμα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ειδικότητα στη διαχείριση των ΕΣΠΑ, διορίστηκε Γενική Γραμματέας Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Ο Γιώργος Σταθάκης επίσης, αναφέρει ο κ. Καρκατσούλης, διορίζει σε θέσεις γενικών γραμματέων στο υπουργείο του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία «δεν έχουν όμως υπάρξει υποψήφιοι βουλευτές».

Τα στοιχεία, όπως δηλώνει ο βουλευτής Επικρατείας του Ποταμιού, προέκυψαν από αποδελτίωση του τεύχους Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου (ΥΟΔΔ) της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. «Οι περισσότερες θέσεις γενικών γραμματέων δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, οπότε βάσιμα αναμένονται διορισμοί και άλλων κομματικών στελεχών» προσθέτει.

«Εκτός από τους διορισμούς αυτούς που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχουν αναγγελθεί και άλλοι. Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην βουλευτής Επικρατείας και αποτυχών υποψήφιος Β΄ Αθήνας στις τελευταίες εκλογές, ανακοινώθηκς ότι θα τοποθεστηθεί Γενικός Γραμματέας Δοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Γιώργος Ρωμανιάς έχει αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί ο διορισμός του). Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών θα την αναλάβει ο κ. Τ. Μαυρόπουλος, μέχρι πρότινος υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα :

  • Διορισμός Ιωάννη Θεωνά στη θέση του Υποδιοικητή του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 86, 02-03-2015)- Πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ το 2012.
  • Διορισμός Ιωάννη Μπασκόζου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 94, 04-03-2015)- Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Χριστόφορου Βερναρδάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού στο Υπουργείο Επικρατείας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 95, 04-03-2015)- Υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές
  • Διορισμός Κώστα Πουλάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικτηικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 102, 05-03-2015)- Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Αλέξη Χαρίτση στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 105, 06-03-2015)- Συντονιστής του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ
  • Διορισμός Μάνου Μανουσάκη στη θέση του μετακλητού Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 105, 06-03-2015)- Πρώην διευθυντής του γραφείου του Σταθάκη
  • Διορισμός Απόστολου Αλεξόπουλου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 123, 12-03-2015)-Πρώην βουλευτής Β΄ Αθήνας, αποτυχών υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Ιωάννη Τόλιου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 123, 12-03-2015)- Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Ιωάννη Ταφύλλη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 122, 11-03-2015)- Σμήναρχος ε.α., Υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012. Γενικός γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων.
  • Διορισμός Ανδρέα Νεφελούδη στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 127, 13-03-2015)- Υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
  • Διορισμός Δήμητρας Χαλικιά στη θέση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 128, 13-03-2015)- Υποψήφια βουλευτής Πιερίας της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του 2012. Πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Διορισμός Μαρίνας Κουτσούρη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 128, 13-03-2015)-Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με ειδικότητα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ
  • Διορισμός Μαρίας Καραμεσίνη στη θέση Διοικήτριας του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 134, 16-03-2015)- Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014».

Δημοφιλή