Σαμαράς: Κάνετε εικονική διαπραγμάτευση και δεν κυβερνάτε γιατί φοβάστε τους δικούς σας

Σαμαράς: Κάνετε εικονική διαπραγμάτευση και δεν κυβερνάτε γιατί φοβάστε τους δικούς σας

Οργισμένα ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς καθώς, στην ομιλία του, αν και χωρίς να τον κατονομάσει, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στον Στάυρο Παπαστάυρο, στενό συνεργάτη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, το όνομα του οποίου φιγουράρει στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Σαμαράς προσέφερε πλήρη κάλυψη στον συνεργάτη του, λέγοντας πως είναι ντροπή του πρωθυπουργού να καταφέρεται εναντίον των συνεργατών του.

Αντώνης Σαμαράς: «Φτάσατε και σε σημείο να θίγετε και ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να το κάνετε. Είναι ντροπή σας. Εγώ είμαι της ευθείας αντρικής γραμμής. Εγώ θα πω ότι μακάρι να είχε η Ελλάδα 10 Παπασταύρου. Γι' αυτά που είπατε έχουν δοθεί απαντήσεις. Είναι ντροπή, αλλά ξέρω γιατί το κάνετε, για να κατασκευάσετε μέσα στη Νέα Δημοκρατία έναν Κατρούγκαλο».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως η ενημέρωση που έκανε ο πρωθυπουργός δεν ήταν επαρκής και πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε κάτι τέτοιο γιατί φοβόταν τους «δικούς του».

«Τι ενημέρωση είναι αυτή. Ούτε για τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου δεν μας έχετε ενημερώσει. Ζητάτε συναίνεση σε τι, σε αυτά που δεν γνωρίζουμε. Εμείς αγωνιζόμασταν κάθε μέρα για να βγούμε από το μνημόνιο. Εσείς έχετε βάλει βαθιά το μνημόνιο. Και μάλιστα χωρίς χρήματα. Αν θέλατε οι πολίτες να ξέρουν τι γίνετε να φέρνατε τη συμφωνία στη βουλή. ».

Επιτέλους κυβερνήστε

Επί δύο μήνες δεν κυβερνάτε, επειδή οι δικοί σας δεν σας αφήνουν, είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό για να ρωτήσει δηκτικά «Συμφωνούν οι συνιστώσες σας γι' αυτό που διαβάσαμε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρομίων;».

Δεν σας παίρνει να συγκρίνεστε μαζί μας

Ο αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε πως τα δύο νομοσχέδια που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, για την ανθρωπιστική κρίση και για τις 100 δόσεις είναι «αναδιατύπωση δικών μας νομοσχεδίων». Μάλιστα υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε διαθέσει 450 εκατομμύρια για την ανθρωπιστική κρίση «διπλάσια από αυτά που εσείς δεν έχετε δώσει ακόμα». Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εικονική διαπραγμάτευση που συνίσταται απλά στο πως θα λέγεται η τρόικα και το μνημόνιο.

«Υπογράψατε τη συνέχιση του μνημονίου χωρίς να πάρετε τίποτα. Διαπραγματευόσασταν πως θα λέτε το μνημόνιο και την τρόικα.

Και μνημόνιο υπογράψατε, και αγγλικό δίκαιο και διαιτησία Λουξεμβούργου».

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία και πως έχει υιοθετήσει το μέηλ Χαρδούβελη: «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν βλέπω πουθενά. Υφεσιακά μέτρα έχετε πάρει με τη στάση πληρωμών που έχετε κάνει. Δεν πληρώνετε νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ. Δεν σας παίρνει να κάνετε συγκρίσεις με τη δική μας διακυβέρνηση. Θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης εμείς ποτέ δεν κάναμε.».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως ευθύνεται η ίδια που λόγω των εκλογών μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα και κατέρρευσαν τα έσοδα του κράτους και υποστήριξε για άλλη μία φορά πως αν είχε αφεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση να συνεχίσει, η Ελλάδα θα έβγαινε από το μνημόνιο.

«Εμείς θα σας στηρίξουμε, αν και δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε. Αν εσείς οδηγήσετε τη χώρα σε ελλείμματα, θα αντιδράσουμε, δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τη χώρα. Έχουμε και σήμερα τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε σε κάποιο πακέτο μέτρων που θα έφερνε ρευστότητα, όχι όμως για ένα μήνα. Θα ήμασταν ήδη εκτός μνημονίου. Υπογράψατε τη συνέχιση του μνημονίου χωρίς να πάρετε τίποτα. Αν δεν πληρώσετε τη δόση του ΔΝΤ θα σημαίνει πιστωτικό γεγονός. Αν έχετε στο μυαλό σας να κάνετε κάτι τέτοιο είμαστε 100% αντίθετοι».

Το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου

Μια φράση του πρώην πρωθυπουργού έγινε αφορμή για λογομαχία με την πρόεδρο της Βουλής. «Εγώ είμαι της ευθείας αντρικής σχολής και όχι της τεθλασμένης», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, για να δεχθεί παρατήρηση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως δεν θα γίνονται δεκτά σεξιστικά σχόλια. Ο κ. Σαμαράς που αρχικά είπε πως αν το σχόλιο του εκλήφθηκε ως σεξιστικό το παίρνει πίσω, στη συνέχεια επανήλθε λέγοντας πως δεν θα δεχθεί από κανέναν λογοκρισία.

Δημοφιλή