ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/03/2015 07:48 EEST | Updated 30/03/2015 07:48 EEST

Προκόπης Παυλόπουλος: Οι δεσμοί Ελλάδας – Κύπρου ενισχύονται

ARIS MESSINIS via Getty Images
New Greek President Prokopis Pavlopoulos (L) looks on during his swearing in ceremony in parliament in Athens on March 13, 2015. AFP PHOTO / POOL / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

«Αισθάνομαι όπως στο σπίτι μου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τους δημοσιογράφους, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο όπου τον υποδέχθηκε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στον ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ο Κύπριος Πρόεδρος στο γραφείο του και πριν αρχίσουν οι κατ' ιδίαν συνομιλίες, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο επισήμανε ότι είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για την Κύπρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Προσβλέπουμε» είπε «σε στενότατη συνεργασία. Θα εισπράξετε την αγάπη του κυπριακού λαού ο οποίος έχει ανάγκη τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας».

Ο κ. Παυλόπουλος, απαντώντας, ανέφερε ότι οι δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα είναι άριστοι και επισήμανε ότι οι δεσμοί αυτοί ενισχύονται και από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τόνισε ότι Ελλάδα- Κύπρος- Ελληνισμός, αγωνίζονται για να ξαναβρεί η Ευρώπη τις αρχές και τις αξίες που πηγάζουν από τον ελληνικό Πολιτισμό.

Τέλος, ανέφερε ότι οι κοινοί κανόνες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι σεβαστοί, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αρχές και αξίες της Ευρώπης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)