Μπαλάκι οι ευθύνες για την κατάληψη της πρυτανείας. Αύξηση της αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας

Μπαλάκι οι ευθύνες για την κατάληψη της πρυτανείας. Αύξηση της αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας
Eurokinissi

Σύγχυση επικρατεί στους αρμόδιους φορείς γύρω από το κύμα καταλήψεων από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των έγκλειστων κατηγορουμένων για τρομοκρατία που κάνουν απεργία πείνας.

Οι ευθύνες για ακόμα φορά έγιναν «μπαλάκι» ανάμεσα στην Αστυνομία και τις πρυτανικές Αρχές. Οι πρυτανικές Αρχές σε ανακοίνωσή τους ζητούν από την Εισαγγελία και την Αστυνομία «να πράξουν τα δέοντα», χωρίς, όμως, να καταδικάσουν ευθέως τη δεύτερη κατά σειρά κατάληψη σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα σε δύο εβδομάδες. Από την πλευρά τους ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο της επέμβασης, χωρίς να υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο».

Από την πρώτη στιγμή χθες γύρω από την πρυτανεία αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τρία άτομα με την κατηγορία της «κατάληψης δημόσιου χώρου». Τα αιτήματα των καταληψιών σχετίζονται με την κατάργηση των φυλακών Γ’ Τύπου και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Αύξηση της αστυνόμευσης

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, υπό το φόβο νέων επιθέσεων κατά Αστυνομικών Τμημάτων και νέων καταλήψεων δημόσιων κτιρίων.

Ύστερα από τις καταδρομικές επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου στα Α.Τ. Δάφνης και Ζωγράφου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν για μπαράζ νυχτερινών επιδρομών. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη περιφρούρηση συγκεκριμένων σημείων που έχουν «χαρτογραφηθεί» ως οι επόμενοι στόχοι. Πρόκειται για Α.Τ. του κέντρου, τα οποία φυλάσσονται με επιπλέον αστυνομικούς.

Υπό διακριτική παρακολούθηση βρίσκονται, επίσης, κτίρια που σχετίζονται με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο».

Δημοφιλή