Καταρρέουν τα αναχώματα του Στρυμόνα. Στο «κόκκινο» δήμοι των Σερρών

Καταρρέουν τα αναχώματα του Στρυμόνα. Στο «κόκκινο» δήμοι των Σερρών
eurokinissi

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε δήμους των Σερρών καθώς τα προστατευτικά αναχώματα, κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα καταρρέουν εξαιτίας των ορμητικών νερών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι δήμοι Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας ενώ η ορμητική τάση των νερών έσπασαν και το ανάχωμα στο Ψυχικό στη θέση Σαραντάρι ενώ έσπασε και το ανάχωμα στο Πατρίκι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης χαρακτήρισε άκαρπη τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, βουλευτές του νομού Σερρών και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την οικονομική υποστήριξη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, με το ποσό των 20.000.000 ευρώ. «Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Όταν οι συνθήκες το καλούν πρέπει να δίνονται κάποια χρήματα», δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.

Νωρίτερα, σε άλλη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις ζημιές που υπέστησαν, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, δήλωσε ότι ο κ. Αποστόλου δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο , ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τις αποζημιώσεις και κυρίως των αγροτών που δεν πρόλαβαν να σπείρουν και δεν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ».

Να σημειωθεί, ότι πριν από μερικές ημέρες ικανοποιήθηκε το χρόνιο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για την υπογραφή και ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για το ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης , από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ύψους 3.700.000 ευρώ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα