Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανές ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανές ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής
eurokinissi

Η Μαρία Γιακουμάκη κατέθεσε την Τρίτη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου στο πλαίσιο της Διοικητικής Εξέτασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Γαλακτοκομική Σχολή και τις τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης.

Στο πλαίσιο της Προανάκρισης που αφορά στον θάνατο του γιου της αναμένεται να καταθέσει μετά το Πάσχα.

Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινικές καταθέσεις μαρτύρων στο πλαίσιο της ΕΔΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και της χαροκαμένης μητέρας του Βαγγέλη, προκειμένου να προσδιορίσει προβλήματα που υπήρχαν στην σχολή και τις ευθύνες της διεύθυνσης. Η Μαρία Γιακουμάκη προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, όπου δεν φαίνεται να προσέθεσε κάτι περισσότερο σε εκείνα που είχε πει στην αρχική της κατάθεση στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που αφορά τον θάνατο του γιου της, και τις απαντήσεις της στο σχετικό «ερωτηματολόγιο» που έχουν γράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολύ πιθανότατα θα καταθέσει μετά το Πάσχα. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως η μητέρα του άτυχου παιδιού θέλει να καταθέσει τελευταία, όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων και η ιατροδικαστική έκθεση.

Στο μεταξύ, το 12σέλιδο πόρισμα της έκθεσης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στα χέρια των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Στον αναδιπλούμενο σουγιά και στα κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον Βαγγέλη, δεν υπήρχε αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα ταυτοποίησης γενετικού υλικού.

Στα ρούχα του άτυχου σπουδαστή και στο κομποσκοίνι, που υπήρχαν κηλίδες αίματος, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Βαγγέλη. Ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης φαίνεται να πήρε σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αναμένεται αυτά των ιστολογικών. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων, δηλαδή αν τυχόν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή φαρμακευτικά δισκία. Ο ιατροδικαστής ζήτησε να πάρει και το 12σέλιδο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ενημερωθεί και να συγκρίνει τις επιστημονικές αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Δημοφιλή