Τα νερά του Στρυμόνα "πνίγουν" τις Σέρρες

Τα νερά του Στρυμόνα "πνίγουν" τις Σέρρες
|

>>>><<<<

Σε λίμνη έχει μετατραπεί η περιοχή στον κάμπο του Αχινού, των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας, με τα νερά του Στρυμόνα να “πνίγουν” τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον δήμο Βισαλτίας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο κτηνοτροφική μονάδα στον Αχινό, με τον ιδιοκτήτη να αδυνατεί να μετακινήσει και τα 300 ζώα που βρίσκονται εντός της μονάδας.

"Θα πάμε με την πυροσβεστική στην κτηνοτροφική μονάδα, για να δούμε, αν μπορέσουμε να μεταφέρουμε κάποια ζώα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας στη λίμνη Κερκίνη, καθώς τα ανοιχτά θυροφράγματα αλλάζουν την πορεία του νερού που έρχεται από τη Βουλγαρία.

"Σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις, η στάθμη της λίμνης παρουσιάζει σταθερότητα και μικρή πτώση δύο εκατοστών, φτάνοντας τα 36,15 μέτρα" εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ (Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Σερρών, Κωνσταντίνος Στέφος.

Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, βουλευτές και δημάρχους της περιοχής θα έχουν συναντήσεις τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα