Μηνύματα Μέρκελ-Ολάντ: Από την Ελλάδα κρίνεται πόσο γρήγορα θα έχουμε συμφωνία

Μηνύματα Μέρκελ-Ολάντ: Από την Ελλάδα κρίνεται πόσο γρήγορα θα έχουμε συμφωνία
(AP Photo/Fabrizio Bensch, Pool)
(AP Photo/Fabrizio Bensch, Pool)
ASSOCIATED PRESS

Από την Ελλάδα εξαρτάται πόσο γρήγορα θα κλείσει η συμφωνία και θα εκταμιευθεί η δόση, τόνισαν από το Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά την κοινή συνεδρίαση του γαλλο-γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο.

«Εργαζόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» σημείωσε επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος, συμπληρώνοντας παράλληλα πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, προσθέτοντας πως ακόμα «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο» όπου υπάρχει κάποια συμφωνία.

Οι δύο ηγέτες απέφυγαν να κάνουν κάποιο σαφές σχόλιο για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, με την κ. Μέρκελ να τονίζει ότι περιμένει την έκθεση των θεσμών πάνω στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η Αθήνα.

Ο κ. Ολάντ, υπογράμμισε πως ήδη έχει χαθεί «πάρα πολύς χρόνος», ο οποίος θα πρέπει να «καλυφθεί», για το καλό ολόκληρης της ευρωζώνης.

Ο Γάλλος ηγέτης επανέλαβε επίσης πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να σέβονται τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, για να δρομολογηθεί η εκταμίευση των δόσεων στήριξης.

Οι δύο ηγέτες ρωτήθηκαν και για την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου, σχολίασαν πως ο κάθε Ευρωπαίος ηγέτης έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται τη Ρωσία, χωρίς αυτό να συνιστά πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ολάντ προσέθεσε πάντως πως πιστεύει ότι «το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη».

Δημοφιλή