Ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε η ΝΔ γιατί δεν δέχτηκε να απαντήσει ο Κατρούγκαλος σε επιθέσεις επί προσωπικού

Νέα ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε η ΝΔ γιατί δεν δέχτηκε να απαντήσει ο Κατρούγκαλος σε επιθέσεις επί προσωπικού

Νέο θερμό επεισόδιο στη Βουλή, με αφορμή αυτή τη φορά τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο λόγος για τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά, με πάρα πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, στον Γιώργο Κατρούγκαλο. Η πρώτη φορά ήταν στην πρωτολογία του Αντώνη Σαμαρά (απάντησε στις κατηγορίες για τον Παπασταύρου λέγοντας ότι «προσπαθείτε να να κατασκευάσετε στη ΝΔ έναν Κατρούγκαλο»). Στη δευτερολογία του, ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και πάλι στον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Δεν σας επιτρέπει η υπόθεση Κατρούγκαλου να μιλάτε για ηθική της αριστεράς», είπε.

Αφού τελείωσε την ομιλία του ο Α. Σαμαράς, η πρόεδρος της Βουλής έδωσε τον λόγο στον Γιώργο Κατρούγκαλο για να απαντήσει στις κατηγορίες επί προσωπικού που υπέστη.

Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εξανέστη. Μετά από αρκετές... κραυγές και αντιδράσεις, τελικά δόθηκε ο λόγος στον Υπουργό, αλλά χωρίς τη Νέα Δημοκρατία στην αίθουσα. Οι βουλευτές μέσω χειροκροτημάτων από την κυβέρνηση, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Αποχωρώντας οι βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν την κ. Κωνσταντοπούλου ότι «δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής αλλά σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι «μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είναι ντροπή να χρησιμοποιείται στην Βουλή η λάσπη των χαλκείων της διαπλοκής, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Είναι ενδεικτικό του πολιτικού ήθους της ΝΔ ότι θεώρησε αυτονόητο να εκτοξεύει συκοφαντίες εναντίον ενός μέλους της κυβέρνησης, χωρίς αυτό να έχει δικαίωμα να απαντήσει. Είναι τόσο μεγάλο το πολιτικό κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναγκάστηκε να καταφύγει στα χαλκευμένα ψέμματα που ούτε τα χαλκεία της διαπλοκής δεν τα υποστηρίζουν πια, γι΄ αυτό και άλλαξαν τις αρχικές κατηγορίες περί σκανδάλου, σε γενικές κατηγορίες ηθικής τάξης. Αυτοί μπορεί να είναι λύκοι, εγώ όμως δεν είμαι πρόβατο. Τα χαλκεία έχουν ραντεβού μαζί μου τον Ιούνιο στα δικαστήρια. Φαίνεται ότι η διαπλοκή ανησυχεί. Και μαζί της αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντά της».

Λειτουργεί σαν φοιτητική παράταξη η ΝΔ

Στο θερμό επεισόδιο αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η δυνατότητα να απαντήσει μέλος της κυβέρνησης σε επιθέσεις επιτρέπεται σαφώς από τον Κανονισμό της Βουλής. Φρονώ ότι ο κ. Μεϊμαράκης παρέσυρε τον κ. Σαμαρά σε μια άστοχη ενέργεια, τόνισε ο πρωθυπουργό και διερωτήθηκε γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί σαν φοιτητική παράταξη.

Δημοφιλή