Εντολές της ΕΛ.ΑΣ. για σύλληψη του συνόλου των καταληψιών της πρυτανείας

Εντολές της ΕΛ.ΑΣ. για σύλληψη του συνόλου των καταληψιών της πρυτανείας
Eurokinissi

Εντολές για τη σύλληψη του συνόλου των καταληψιών της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει δώσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Το κτίριο παραμένει περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις που έχουν πάρει εντολές να συλλαμβάνουν όποιον βγαίνει από το χώρο. Χθες, έγιναν εφτά συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για «κατάληψη δημόσιου κτιρίου», ενώ την περασμένη Δευτέρα είχαν συλληφθεί ακόμα τρεις καταληψίες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετοί από αυτούς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για αδικήματα, όπως ρίψη μολότοφ, εμπρησμούς και συμμετοχή σε επεισόδια.

Εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι από την πρώτη ημέρα της κατάληψης έχει δοθεί εντολή στην Κρατική Ασφάλεια για την τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου. Χθες, η ίδια εντολή φέρεται να δόθηκε και γραπτά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι πρόθεση της ηγεσίας είναι να περάσει το μήνυμα ότι «από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί όποιος θέλει να καταλαμβάνει δημόσια κτίρια χωρίς καμία επίπτωση».

Από την πλευρά τους οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών σκληραίνουν τη στάση τους ζητώντας εντονότερα από την πολιτική ηγεσία να δώσει λύση στο θέμα.

«Μας προβληματίζει η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση σήμερα το πρωί στα Προπύλαια».

Δημοφιλή