Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη της πρυτανείας. Διεκόπη η συγκέντρωση των ακαδημαϊκών

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη της πρυτανείας. Διεκόπη η συγκέντρωση των ακαδημαϊκών
Eurokinissi

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη της πρυτανείας από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια διακόπηκε από ομάδες νεαρών ατόμων.

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ. Όμως τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.

Αντιδράσεις από τις πρυτανικές αρχές

Εν τω μεταξύ οι πρυτανικές αρχές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη ενέργεια την κατάληψη του ΕΚΠΑ γεγονός που όπως τονίζουν προκαλεί σημαντικά προβλήματα και όπως τονίζουν παρά το γεγονός ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει προκύψει καμία λύση του προβλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά.

Σήμερα το πρωί τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στον χώρο των Προπυλαίων, προκειμένου να εκφραστεί η ΚΑΘΟΛΙΚΗ αντίθεση στην κατάληψη, που οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος.

Υπογραμμίζεται ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία λειτουργίας του Κεντρικού Κτιρίου δημιουργεί πλέον ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, όπως τις πληρωμές των εργαζομένων, την εκπαιδευτική διαδικασία, τις νομικές και δικαστικές υποθέσεις, τις υποθέσεις προς Εθνικούς και Διεθνείς φορείς.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε προβεί από τριημέρου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει προκύψει καμία λύση του προβλήματος.

Δημοφιλή