Το ελληνικό ζήτημα στη συνεδρίαση του EWG

Το ελληνικό ζήτημα στη συνεδρίαση του EWG
Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images
Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Το ελληνικό ζήτημα τέθηκε επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Παρών στο Euroworking Group ήταν και ο Γ. Βαρουφάκης.

Πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των συζητήσεων του Brussels Group, ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το θέμα του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών.

Βερολίνο: Ενδιάμεση αξιολόγηση και όχι συμφωνία στο EWG

Μια ενδιάμεση εκτίμηση για την κατάσταση της Ελλάδας και όχι συμφωνία αναμένει το Βερολίνο από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

«Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουμε μια προκαταρκτική ενδιάμεση αξιολόγηση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και έκανε λόγο για «μετριοπαθείς προσδοκίες».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή