Ρέντη: 22χρονη σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε 3 συμμαθητές της εν ώρα μαθήματος

Ρέντη: 22χρονη σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε 3 συμμαθητές της εν ώρα μαθήματος

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι 22χρονη σπουδάστρια μαχαίρωσε σε κατάσταση αμόκ τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή για νοσηλευτές του ΟΑΕΔ στου Ρέντη.

Το περιστατικό συνέβη στις 16.50 όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο η νεαρή έβγαλε ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

«Θέλετε να ρωτήσετε κάτι πριν τελειώσουμε το μάθημα;». Αυτό ρώτησε ο καθηγητής Νοσηλευτικής τους μαθητές της τεχνικής σχολής του ΟΑΕΔ στις 16.50 όταν ξαφνικά η 22χρονη Μ. πετάχτηκε λέγοντας ότι εκείνη θέλει να πει κάτι τελευταίο.

Τότε έβγαλε από την τσάντα της ένα μαχαίρι 14 εκατοστών και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να μαχαιρώνει στα χέρια τις συμμαθήτριές της.

Η νεαρή μαχαίρωσε κατά τη διάρκεια του μαθήματος τρεις συμφοιτήτριές της –δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα- στα χέρια. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου τους έγιναν ράμματα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Η 22χρονη μαθήτρια έχει συλληφθεί και βρίσκεται στο Α.Τ. Ρέντη, ενώ οι μαθητές που τραυμάτισε έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Φέρεται στην κατοχή της να βρέθηκε σημειώμα, στο οποία η ίδια υποστήριζει ότι προχωρά σε αυτή την πράξη, γιατί έχει πέσει θύμα bullying. Ειδικότερα, η 22χρονη φέρεται να δεχόταν καθημερινά πειράγματα και κοροϊδίες για την εμφάνισή της.

Το περιστατικό Πατμανίδη

Την περίπτωση του 19χρονου Δημήτρη Πατμανίδη, ο οποίος πυροβόλησε στις 10 Απριλίου 2009 μέσα στη Σχολή του ΟΑΕΔ στον Ρέντη τους συμμαθητές του και αυτοκτόνησε, θύμισε στους αστυνομικούς το περιστατικό με την 22χρονη Μ. που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της την Πέμπτη.

Ο Πατμανίδης, δευτεροετής σπουδαστής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτου του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη 83, είχε εμφανιστεί στις 8.30 το πρωί στη Σχολή του, μπήκε μέσα με προτεταμένα δύο περίστροφα γεμάτα, ενώ στη ζώνη του είχε περασμένο ένα μαχαίρι. Συνολικά στα όπλα, στην τσέπη και την τσάντα του είχε 83 σφαίρες, από τις οποίες οι 66 βρέθηκαν στην τσάντα του, μαζί με ένα πτυσσόμενο στιλέτο και ένα χειρόγραφο σημείωμα 30 γραμμών με το οποίο «εξηγούσε» τους λόγους του μακελειού που ετοίμαζε.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την υπόθεση πιστεύουν ότι ο δράστης κινήθηκε βάσει σχεδίου το οποίο είχε οργανώσει καλά. Με βάση όσα αναφέρει στο σημείωμά του ο 19χρονος οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είχε σκοπό να προκαλέσει πολύνεκρο χτύπημα.

Ο Πατμανίδης πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν 18χρονο συμμαθητή του και δύο εργάτες. Ο ίδιος υπέκυψε περίπου δύο ώρες από τη στιγμή που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Συνολικά έριξε 15 σφαίρες.

«Δεν αντέχω να με απαξιώνουν άλλο και να μη μου δίνουν σημασία. Θα τους πάρω ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Είμαι εγωιστής. Δεν αντέχω άλλο το φτύσιμο», έγραφε στο σημείωμα που άφησε πίσω του ο 19χρονος.

Δημοφιλή