Αλέξης Κούγιας στη HuffPost Greece: Φοβάμαι για τη ζωή της Βίκυς Σταμάτη

Αλέξης Κούγιας στη HuffPost Greece: Φοβάμαι για τη ζωή της Βίκυς Σταμάτη
Eurokinissi

Την ανησυχία του ότι η κ. Βίκυ Σταμάτη μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή της, εξέφρασε ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στη HuffPost Greece με αφορμή την απόδραση της κ. Σταμάτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Κούγιας σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της κ. Σταμάτη, είπε πως πρόκειται για μια «τραγική εξέλιξη» και αυτό την τσάκισε δεν το περίμενε.

«Ήταν κωμική η δικαιολογία που επικαλέστηκε το δικαστήριο για να απορρίψει την αίτηση» δήλωσε ο κ. Κούγια και διευκρίνισε πως «αν και το δικαστήριο δέχθηκε ότι τόσο η ίδια, όσο και το παιδί της, έχουν ψυχολογικά προβλήματα, απέρριψε την αίτηση με το σκεπτικό ότι η κ. Σταμάτη είναι φτωχή και πως εάν αποφυλακιστεί όχι μόνο δεν θα έχει λεφτά, αλλά δεν θα μπορεί να βρει δουλειά και ως εκ τούτου θα αναγκαστεί να κάνει τα ίδια, δηλαδή να παντρευτεί πάλι κάποιον υπουργό και να ξανακάνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Ο κ. Κούγιας περιγράφει την κ. Σταμάτη ως ένα «ναυάγιο της ζωής» που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο, ενώ όπως είπε το δικαστήριο απέρριψε την πρότασή του να διεξάγει αυτοψία στο χώρο κράτησής της

«Πρόκειται για μια εξαθλιωμένη, μια παραμορφωμένη γυναίκα που έχει πάρει 40 κιλά από τη φαρμακευτική αγωγή» λέει ο δικηγόρος της κ. Σταμάτη και προσθέτει πως έπειτα και από τη χθεσινή εξέλιξη η πελάτης του κατέρρευσε, δεν μπορούσε να το πιστέψει.

«Της μίλησα χθες, ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν μου είπε και δεν άφησε να εννοηθεί ότι θα δραπετεύσει. Όμως άφησε ένα χειρότερο υπονοούμενο που εγώ δεν το αξιολόγησα εκείνη τη στιγμή... μου είπε πως “ξέρω εγώ τι πρέπει να κάνω”» δήλωσε ο κ. Κούγιας κάνοντας έκκληση στην κ. Σταμάτη να επιστρέψει.

Δημοφιλή