Παραγγελία του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελία Εφετών για τη διενέργεια έρευνας για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Παραγγελία του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελία Εφετών για τη διενέργεια έρευνας για την απόδραση Σταμάτη
sooc

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Η κ.Κουτζαμάνη, με σχετικό έγγραφό της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο ζητά την ανάληψη από εισαγγελέα εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της κρατούμενης και τη διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πλευράς των υπευθύνων για την κράτησή της και πιθανών άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Στη σχετική παραγγελία, η κ.Κουτζαμάνη ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Ο κ. Ντογιάκος πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» μαζί με τον Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη.

Σημειώνεται πως με εντολή των Εισαγγελικών λειτουργών αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις σωφρονιστικοί που συνελήφθησαν νωρίτερα ως υπεύθυνοι για την επιτήρηση της κρατούμενης νοσηλευόμενης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα που διενεργείται ώστε να εντοπιστεί κάθε υπεύθυνος. Έτσι κρίθηκε ότι δεν υφίστανται λόγοι για την εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων.

Στο μεταξύ μέλη της οικογένειας της κ.Σταμάτη της ζητούν μέσω των ΜΜΕ να παραδοθεί, με πρώτη τη μητέρα της αλλά και τον επίσης φυλακισμένο σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημοφιλή