Η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο

Η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο

Από το Δρομοκαΐτειο απέδρασε τα ξημερώματα η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόδρασή της έγινε αντιληπτή από φρουρό περί τις 5.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Είχε απορριφθεί για ακόμα μία φορά η αίτηση αποφυλάκισής της με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ψυχολογική της κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φυλάσσονταν το δωμάτιό της από σωφρονιστικούς υπαλλήλους που αντιλήφθηκαν το πρωί την απόδρασή της. Η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε παραβιασμένη.

O Ισίδωρος Πρώτιος, πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου δήλωσε στη HuffPost Greece πως η διοίκηση δεν φέρει καμιά ευθύνη για το συμβάν. Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, η ίδια ήταν «απογοητευμένη» και δήλωνε ότι δεν αντέχει και δεν θέλει να «πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο».

Στην αίτησή της η Βίκη Σταμάτη έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση ανθρωπιάς στη Δικαιοσύνη να την αφήσουν να επιστρέψει στο ανήλικο παιδί της που όπως υποστηρίζει «λόγω του εγκλεισμού του δικού μου και του συζύγού μου στη φυλακή το παιδί μας στην κρίσιμη αυτή ηλικία στερείται την οικογένεια του και δεν έχουμε καμία βοήθεια πλην της μητέρας μου και του αδελφού μου οι οποίοι καίτοι έχουν προσωπικές υποχρεώσεις είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα του».

Σε άλλο σημείο η Βίκυ Σταμάτη αναφερόμενη στο παιδί της τονίζει: «Ο οκτάχρονος υιός μου μετά την προσωρινή κράτηση και εντέλει φυλάκιση και των δύο γονέων του, μεγαλώνει πλέον με την μητέρα μου στερούμενος την παρουσία μας και η ψυχολογική του κατάσταση είναι πολύ άσχημη και συγκεκριμένα όπως προκύπτει από πλήθος εγγράφων τα συμπτώματα είναι τα εξής: 1. Επιθετικές τάσεις υπό την επίδραση έντονης συναισθηματικής φόρτισης. 2. Αδυναμία να εκφράσει το ανάλογο συναίσθημα που βιώνει. 3. Αυτοκτονικός ιδεασμός και ιδέες αυτοκαταστροφής. 4. Έντονες εκδηλώσεις θυμού με φωνές και κραυγές. 5. Εμμονή σε συγκεκριμένα φαγητά και προσκόλληση σε γλυκά από τα οποία μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση».

Δημοφιλή