ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/04/2015 17:40 EEST | Updated 03/04/2015 17:41 EEST

Δεν θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup η Αθήνα

Eurokinissi

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση την Παρασκευή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να σκλήρυνει τη στάση της απέναντι στους δανειστές.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη στην οποία τέθηκαν επί τάπητος η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους αλλά και το ζήτημα των ταμειακών αποθεμάτων ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων του Euroworking Group την επόμενη εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει νέες πολιτικές πρωτοβουλίες για το αδιέξοδο της ρευστότητας και να αποφύγει να αιτηθεί τη σύγκλιση νέου Eurgroup αλλά να περιμένει την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Λετονία.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος συζητήθηκαν επίσης τα ενεργειακά αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις. Ο κ. Σταθάκης μάλιστα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου εμφανίστηκε αισιόδοξος χαρακτηρίζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας διαχειρίσιμη.

Sponsored Post