Η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα-Πούτιν

Η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα-Πούτιν
Sooc

Η ελληνική οικονομία και οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις» δήλωσε ο κ. Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την ημερήσια διάταξη της συνάντησης της 8ης Απριλίου, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Σε ερώτηση εάν θα συζητηθεί θέμα τυχόν ρωσικής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου πρότεινε αυτό να απευθυνθεί στην ελληνική πλευρά, διευκρινίζοντας ότι «οι συνομιλίες επίκεινται» και προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει τέτοια αιτήματα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ, Ρωσία και Ελλάδα έχουν «μία πλούσια ημερήσια διάταξη διμερών σχέσεων, μάλιστα η συνεργασία τους είναι πολύπλευρη, δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά και οι ανθρωπιστικές επαφές, η πολιτιστική συνεργασία».

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του κ. Τσίπρα και του κ. Πούτιν «φυσικά και θα συζητηθούν και οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και ΕΕ, υπό το πρίσμα της πολιτικής των κυρώσεων που ακολουθεί η ΕΕ και την εξαιρετικά ψυχρή σχέση της Αθήνας προς αυτή την πολιτική» πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν και άλλα επίκαιρα διεθνή ζητήματα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή