Εσύ θα χτυπούσες μια γυναίκα;

Εσύ θα χτυπούσες μια γυναίκα;
palombo

«Τι σόι άντρας είσαι;»

Πρόκειται για μια ερώτηση που συνήθως γίνεται στα πλαίσια της πλαίσια της πλάκας μεταξύ φίλων, άντε και σε περιπτώσεις που έχουν ανάψει λίγο τα αίματα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αυτή η ερώτηση δεν γίνεται με θυμό και σίγουρα δεν είναι καθόλου αστεία. Τι σόι άντρας είσαι; Από αυτούς που σέβονται τις γυναίκες και δεν διανοούνται καν να ασκήσουν βία πάνω τους; Ή από τους άλλους;

Ο Ισπανός καλλιτέχνης και ακτιβιστής aleXsandro Palombo θέτει αυτό το ερώτημα στους άντρες παγκοσμίως, μέσα από μια έξυπνη, εικαστική καμπάνια που προωθεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Στην καμπάνια αυτή, κάθε άντρας που συμμετέχει μπορεί να αποτυπώσει το δικό του μήνυμα/ερώτηση/απάντηση για την καταπολέμηση της βίας απέναντι στις γυναίκες... πάνω στο σλιπάκι του.

Ο aleXsandro ζήτησε από τους άντρες να γίνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της καλλιτεχνικής παράστασης, γράφοντας πάνω στα εσώρουχά τους το μήνυμα που θέλουν να επικοινωνήσουν ενάντια στη βία, την αλαζονεία και την επίδειξη αντρικής ισχύος. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και ισχυρή και κάπως έτσι ξεκίνησε το «Men for Women #BriefMessage “What kind of man are you?”».

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μόνο μέσω πολιτιστικής και κοινωνικής εκπαίδευσης. Οι άντρες πρέπει να επαναστατήσουν ενάντια στις επιδείξεις ανδρισμού και να πολεμήσουν την βία κατά των γυναικών. Πρέπει να το κάνουμε συνεχώς και ακατάπαυστα. Χρειαζόμαστε ισχυρότερη νομοθεσία για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» δηλώνει ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι γνωστός για τα πολύχρωμα και σατιρικά έργα του.

WhatKinfOfManAreYou

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα:

Δημοφιλή