Ανάκριση πρώην υπαλλήλου του Δρομοκαΐτειου για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Ανάκριση πρώην υπαλλήλου του Δρομοκαΐτειου για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη
EUROKINISSI

Μια γυναίκα, πρώην τραπεζοκόμος στο Δρομοκαΐτειο, προσήχθη στη ΓΑΔΑ και κατέθεσε σχετικά με την υπόθεση της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Μετά την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερη, καθώς για την αστυνομία παραμένει ως βασική ύποπτη μια γυναίκα με το όνομα Νίκη, η οποία, κατά τις αρχές, αποτελεί πρόσωπο - «κλειδί» στην απόδραση και αναζητείται.

Πρόκειται για την γυναίκα που επισκέφθηκε δύο ημέρες πριν την απόδραση την Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο αλλά περιέργως η επίσκεψη δεν καταγράφηκε ποτέ στο βιβλίο επισκεπτών του νοσοκομείου.

Οι αστυνομικοί πάντως γνωρίζουν το κινητό της τηλέφωνο και προσπαθούν να την εντοπίσουν.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την εξωτερική βοήθεια της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, ισχυριζόμενοι πως αυτή προήλθε μέσα από τις φυλακές.

Σε αυτό το πεδίο των ερευνών διαπιστώνουν πως αυτούς τους 14 μήνες που ήταν τρόφιμος του νοσοκομείου δεν υπήρξε ουδεμία άρνηση στις επιθυμίες της. Τα ηλεκτρικά ρολά δεν είχαν κατέβει ποτέ, της είχαν πάρει το κινητό στις 26 Μαρτίου, αλλά διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούσε ακόμη δύο μετά την αφαίρεση, χωρίς κανείς να κάνει κάτι.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, υποστηρίζει ότι το λουκέτο στο δωμάτιό της ήταν ανοιχτό, όμως η αστυνομία πιστεύει πως η σύζυγος του πρώην υπουργού απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο με βοήθεια και συγκεκριμένα ότι κάποιος της έδωσε αντικλείδι με το οποίο άνοιξε την μπαλκονόπορτα και έφυγε ανενόχλητη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής υποστήριξε ότι η απόδραση της συζύγου του δεν ήταν οργανωμένη, ενώ ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι ο ίδιος και η Σταμάτη, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τις μίζες των εξοπλιστικών, πληρώνουν τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος.

Δημοφιλή