ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2015 07:32 EEST | Updated 04/04/2015 09:39 EEST

Kύπρος: Παρερμηνεύτηκε η δήλωση Αναστασιάδη για Grexit

THIERRY CHARLIER via Getty Images
President of Cyprus Nicos Anastasiades arrives for a European Union summit in Brussels on March 20, 2015. EU foreign affairs head Federica Mogherini will hold talks with British, French and German leaders to discuss ongoing negotiations on Iran's contested nuclear programme, her office said. AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER (Photo credit should read THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

Για παρερμηνεία της αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη περί προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έκανε λόγο ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, για το λόγο αυτό, την Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα παρερμηνειών από την Αθήνα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος, τονίζοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επανέλαβε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνομίλησε με τον κ. Αναστασιάδη όταν εκείνος κάλεσε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου για να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του. Ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε πεντάωρη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, με το οικονομικό επιτελείο. Το Μέγαρο Μαξίμου που προφανώς ήταν ενοχλημένο είπε ότι θα επικοινωνήσει αργότερα ο πρωθυπουργός, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Με πληροφορίες: philenews και HuffPost GR