Ομολογία: Μια 46χρονη παραδέχτηκε πως βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο

Ομολογία: Μια 46χρονη παραδέχτηκε πως βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο
Eurokinissi

Μια 46χρονη ομολόγησε ότι συνέδραμε την Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η Ασφάλεια Αττικής.

Η γυναίκα εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.

Συγκεκριμένα, της παρέδωσε κλειδί κεντρικής πόρτας του Νοσοκομείου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έξοδός της από αυτό και παράλληλα διευκόλυνε τη διαφυγή της μεταφέροντάς την με όχημα της και παρέχοντάς της κατάλυμα.

Όπως είπε προέβη σε αυτή την πράξη επειδή την λυπήθηκε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η 46χρονη παρέδωσε το κλειδί του λουκέτου της μπαλκονόπορτας του θαλάμου όπου νοσηλευόταν η κ. Σταμάτη πριν από τρεις μήνες.

Μετά την απόδραση της Σταμάτη την περασμένη Πέμπτη, η 46χρονη την παρέλαβε με το αυτοκίνητο της και την μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου την παρουσίασε ως μια φίλη της που είχε προβλήματα και την φιλοξένησαν.

Σε βάρος του νεαρού ζευγαριού δεν προκύπτουν στοιχεία για ανάμειξη στην υπόθεση, καθώς όλοι λένε πως δεν γνώριζαν ποια ήταν η φιλοξενούμενη.

Τελικά η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και τηλεφώνησε στον συνήγορό της, μέσω του οποίου έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο που βρισκόταν και την παρέλαβαν, για να γυρίσει τελικά πάλι στο Δρομοκαΐτειο.

Μετά την εξέταση της η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή