ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/04/2015 16:31 EEST | Updated 05/04/2015 16:35 EEST

Σκληρές δηλώσεις του Φινλανδού ΥΠΟΙΚ: «Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα»

THIERRY CHARLIER via Getty Images
Finland's new Finance Minister Antti Rinne attends the start of a Eurogroup meeting held at the EU Council building in Brussels, on July 7, 2014. AFP Photo/Thierry Charlier (Photo credit should read THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

Με πολύ σκληρές δηλώσεις αναφέρθηκε στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα» είπε ο κ. Ρίνε, τονίζοντας: «Οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον χρήματα μόνο όταν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν απλώς αποφασιστεί αλλά και υλοποιηθεί» και επισημαίνει ότι η Αθήνα έχει περιθώριο ως το τέλος Απριλίου.

«Η αποδέσμευση των δανείων απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και η Φινλανδία θα δώσει τη συγκατάθεσή της μόνο εάν έχουν εκπληρωθεί οι όροι. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο θα ανήκει ο υπουργός Οικονομικών» διευκρινίζει ο κ. Ρίνε, καθώς στη χώρα του διεξάγονται εκλογές στις 19 Απριλίου.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Φινλανδία έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα, αναφερόμενος στην κατάθεση από το 2011, σε ειδικό λογαριασμό, 930 εκατομμυρίων ευρώ.