Το 63% των πολιτών εγκρίνει τη γραμμή διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Το 63% των πολιτών εγκρίνει τη γραμμή διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
sooc

Στο 63% φθάνει πλέον η «έγκριση» του πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας, παρουσιάζοντας μάλιστα σημαντική αύξηση συγκριτικά τον Απρίλιο συγκριτικά με τον Μάρτιο οπότε στο ίδιο ερώτημα απαντούσε θετικά το 58% των ερωτηθέντων. Ωστόσο, οι πολίτες όταν ρωτήθηκαν για το ποιος

Επίσης, στη δημοσκόπηση της Public Issue η οποία δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Αυγή», καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρα με ποσοστό 62% ενώ ο Αντώνης Σαμαρά έρχεται δεύτερος με ποσοστό 20%. Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού φθάνει το 78% και ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 46%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 45%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 19% καιο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.

Ερώτηση όμως υπάρχει και για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του αναφορικά με τη διαχείριση των προβλημάτων. «Πολύ ή αρκετά» φαίνεται να τον εμπιστεύεται το 55% των πολιτών, ποσοστό μειωμένο κατά 4% συγκριτικά με τη μέτρηση του Μαρτίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται ως η «καλύτερη κυβέρνηση» από τους ερωτηθέντες, σε ποσοστό 55%, έναντι 16% μιας κυβέρνησης της ΝΔ ενώ ικανοποιήση για τη τη λειτουργία της κυβέρνησης εκφράζει το 49% των πολιτών. Τέλος, «μάλλον θετική» είναι η άποψη των πολιτών κατά ένα ποσοστό 51% για τη συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ.

Δημοφιλή