ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2015 05:49 EEST | Updated 06/04/2015 06:01 EEST

Πιλότος της Germanwings καθησυχάζει τους επιβάτες: «Όλα θα πάνε καλά, εγώ θα φροντίσω γι' αυτό»

Aero Icarus/Flickr
First flight: August 27, 1999...(c/n 1084)23/09/1999 US Airways N719UW stored 09/2005 29/10/2005 Germanwings D-AKNL

Ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Germanwings έβγαλε λόγο μπροστά στους επιβάτες για να τους διαβεβαιώσει για την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες ονόματι Χιού Κέλι, η πτήση 8406 με προορισμό το Παρίσι ήταν να αναχωρήσει στις 6.55 το πρωί από το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου, μέχρι που ο πιλότος βγήκε από το πιλοτήριο για να απευθύνει λόγο στους επιβάτες.

Ο επιβάτης έγραψε την Πέμπτη στο Twitter:

«Ήμουν λοιπόν σε μια πτήση της εταιρείας Germanwings σήμερα το πρωί (Βερολίνο – Παρίσι). Δεν είχε τύχει να σκεφτώ γι' αυτό πριν μπω στο αεροπλάνο, όμως η ατμόσφαιρα σου προκαλούσε άγχος – το πλήρωμα ήταν αγχωμένο, μερικοί επιβάτες ήταν περισσότερο τρακαρισμένοι από το κανονικό. Όταν τελικά ανέβηκα και κοίταξα την πόρτα του πληρώματος, ήταν πολύ εύκολο να φανταστώ πόσο φρικιαστικές θα ήταν οι ώρες πριν την πτώση.

Σκεφτόμουν τι είδους απάντηση αρμόζει από μια εταιρεία αναφορικά με ένα τέτοιο περιστατικό. Ζητάς από τους πάντες να συνεχίσουν κανονικά; Με ακραίο επαγγελματισμό και αγκυλωμένα χείλη;

Έπειτα, ο πιλότος βγήκε έξω και έβγαλε τον λόγο που είθισται πριν από μια πτήση, όμως εκείνος στεκόταν μπροστά από τους επιβάτες της πρώτης σειράς. Μίλησε (σε τρεις γλώσσες) για το πως αυτή η στιγμή ήταν δύσκολη και περίεργη για τον ίδιο και για το πλήρωμα, για το πως όλοι συνεχίζουν να αγαπούν να κάνουν την δουλειά τους και για το πόσο ευγνώμονες είναι που συνεχίσουν να επιβαίνουν άνθρωποι στα αεροπλάνα τους. Πρώτα απ' όλα όμως είπε πως ήθελε να σταθεί μπροστά σε όλους και να αφήσει στους επιβάτες να τον κοιτάξουν στα μάτια και να γνωριστούμε μεταξύ μας. Δεν γνωρίζω αν ήταν δική του απόφαση να βγάλει αυτόν το λόγο ή αν ήταν κάτι το οποίο είχε συμφωνηθεί, όμως ως ακροατής κατάλαβα πως ήταν μια δύσκολη ενέργεια – να σταθείς μπροστά σε 150 υπερβολικά – αγχωμένους – ανθρώπους και να να πεις “όλα θα πάνε καλά, εγώ θα φροντίσω γι' αυτό” και εγώ δεν μπορούσα παρά να τον σεβαστώ γι' αυτό. Μπράβο γι' αυτό φίλε μου».

Πηγή: Buzzfeed