ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/04/2015 06:46 EEST | Updated 06/04/2015 06:47 EEST

Παρασκευόπουλος: Δεν προσυπογράφω τις απόψεις του Γιάννη Πανούση

Δεν προσυπογράφει τις απόψεις του Γιάννη Πανούση, όπως εκφράστηκαν στο άρθρο του στα «Νέα», δήλωσε στο Mega o υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι «αυτη είναι η δική μου προσωπική άποψη».

Ωστόσο, εξέφρασε τη θέση ότι δεν έχει καμία αντίρρηση με την υπαγωγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα έχει «δικό του χαρτοφυλάκιο» ιδίως σε ζητήματα διοίκησης.

«Νομίζω ότι η σχέση που υπήρχε προηγουμένως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Εσωτερικών πλέον θα αλλάξει και θα μετατεθεί στη θέση του υπουργείου Εσωτερικών το υπουργείο Δικαιοσύνης», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει μια συνυπογραφή του υπουργείου Δικαιοσύνης εξ όσων γνωρίζω βέβαια γιατί μπορεί να ρυθμιστούν λεπτομέρειες και αργότερα αλλά εξ όσων γνωρίζω μέχρι τώρα θα χρειάζεται μια συνυπογραφή του υπουργείου Δικαιοσύνης σε ζητήματα νομοθεσίας ενώ αντίθετα σε ζητήματα διοικητικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα έχει το δικό του χαρτοφυλάκιο στο οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα επεμβαίνει».

Διευκρίνισε περαιτέρω ότι «υπάρχουν δυο μοντέλα και στον ευρωπαϊκό χώρο σχέσεων του υπουργείο το οποίο καλύπτει την αστυνομία με άλλα υπουργεία, το ένα είναι η σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών, το άλλο είναι η σύνδεση με το υπουργείο Δικαιοσύνης, άλλωστε αυτά τα υπουργεία ακριβώς μετέχουν και στις άτυπες συσκέψεις που γίνονται στο υπουργείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το καθένα μοντέλο έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, κρίθηκε αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση ότι τα ζητήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται κοντά με τα ζητήματα της δικαιοσύνης».

Σημείωσε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ασχολείται μόνο με δικαστικές διαδικασίες, μόνο με τα δικαστήρια, αλλά και με τη νομοθεσία" και πως καταλαβαίνει "ότι θα χρειάζεται κατά τη νομοθέτηση μια στενότερη συνεργασία των δυο υπουργείων».