Και όμως το ανθρώπινο πέος είναι αρκετά μεγάλο

Και όμως το ανθρώπινο πέος είναι αρκετά μεγάλο

Μπορείτε όλοι να σταματήσετε να ανησυχείτε για το μέγεθος του πέους σας. Σε σύγκριση με τους προγόνους μας, οι άνθρωποι σήμερα έχουν μεγαλύτερο πέος, κάτι που το επόμενο βίντεο το εξηγεί.

"Θεωρούμε μικρή την ανησυχία" αναφέρει ο εξελικτικός βιολόγος Darren Curnoe μέσα από ένα βίντεο που τιτλοφορείται "Πώς φτάσαμε ως εδώ;"

Σύμφωνα με τον Curnoe, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, η μεταβολή στο μέγεθος του πέους πιέζεται λόγω των εξελικτικών πιέσεων που σχετίζονται με την αναπαραγωγή. Οι πιέσεις αυτές ποικίλουν από είδος σε είδος.

Για παράδειγμα οι χιμπατζήδες. Οι αρσενικοί έχουν μεσαίου μεγέθους πέος και μεγάλους όρχεις ικανούς να παράγουν πολύ σπέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα θηλυκά έχουν συνήθως αρκετούς εραστές με αποτέλεσμα να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των αρσενικών. “Υπάρχει ένας πόλεμος σπέρματος” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Curnoe.

Από τη πλευρά τους οι γορίλες έχουν μικρό πέος και μικρούς όρχεις. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν προνόμια στο ζευγάρωμα σε όλο το χαρέμι τους.

Βρετανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος του ανθρώπινου πέους είναι 9.16 εκατοστά χαλαρός, και 13.10 εκατοστά σε στύση.