5.000 θέσεις εργασίας καταργεί η υπηρεσία εργατικού δυναμικού στη Γερμανία λόγω χαμηλών ποσοστών ανεργίας

5.000 θέσεις εργασίας καταργεί η υπηρεσία εργατικού δυναμικού στη Γερμανία λόγω χαμηλών ποσοστών ανεργίας
Hernan Piñera/Flickr

5.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν έως το 2019 στη γερμανική υπηρεσία για την απασχόληση του εργατικού δυναμικού, καθώς τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας τις καθιστά περιττές.

«Η ανεργία που βρίσκεται σε πτώση μακροπρόθεσμα μας επιτρέπει να μειώσουμε το προσωπικό κατά 17.000 έως το 2019», αναφέρει στις στήλες της εφημερίδας "Χάντελσμπλατ" ο Χάινριχ Αλτ, ένας από τους διευθυντές της υπηρεσίας.

Ήδη από την αρχή του 2013 έχουν καταργηθεί 12.000 θέσεις και θα ακολουθήσουν άλλες 5.000 υπό την προϋπόθεση ότι η πορεία της οικονομίας της Γερμανία θα διατηρηθεί στα τωρινά επίπεδα. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 95.000 μισθωτούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σύμβουλοι αρμόδιοι για τη διαχείριση των ανέργων. Οι μειώσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη χρονιά.

Η ανεργία στη Γερμανία εξελίσσεται εδώ και μήνες στα πιο χαμηλά επίπεδα μετά την επανένωση της χώρας. Το ποσοστό για τον Μάρτιο ήταν ένα νέο χαμηλό ρεκόρ 6,4%, ενδεικτικό της δύναμης της γερμανικής οικονομίας. Τον περασμένο μήνα η χώρα είχε 2,93 εκατομμύρια ανέργους, αριθμός που απέχει αρκετά από τα 5 εκατομμύρια ανέργων του 2005.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή