ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/04/2015 16:10 EEST | Updated 07/04/2015 16:10 EEST

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις Καμμένου. Κάνουν λόγο για διεθνή δυσφήμιση της χώρας

JOHN THYS via Getty Images
Greek Defense Minister Panos Kammenos talks to an AFP journalist at the European Union Headquarters in Brussels on February 4, 2015. Greek new Prime Minister Alexis Tsipras made Panos Kammenos defence minister in return for leading his nationalist Independent Greeks (ANEL) party into a coalition government with Syriza. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν, για μια ακόμη φορά, οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου πως εάν δεν σταματήσουν οι πιέσεις προς την Ελλάδα και αναγκαστεί με τον ένα ή άλλο τρόπο να φύγει από την Ευρωζώνη τότε «κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για του εκπροσώπου Τύπου, Νίκου Καραγκούνη κατηγορούν τον κ.Καμμένο πως δυσφημεί διεθνώς της χώρα με τις δηλώσεις του. «Ο κ. Καμμένος δυσφημεί και εκθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο τη χώρα μας. Όταν οι Τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις. Τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή. Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες. Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Το Ποτάμι από την πλευρά του, αντέδρασε με ειρωνικό ύφος κάνοντας λόγο για υπουργούς που «παίζουν με τα υπουργεία τους» και ουδείς ασχολείται μαζί τους. «O κ.Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με Τζιχαντιστές. Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Ο Πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Και καλά έκανε» και τονίζει «οι στιγμές είναι κρίσιμες, η Ελλάδα θέλει συμμάχους και κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους». Με, περιπαικτική διάθεση μάλιστα, προσθέτει πως οι υπουργοί στους διαδρόμους της Βουλής, προτρέπουν τους δημοσιογράφους να μην «ασχολούνται με τον Καμμένο».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «οι συνεχείς επιδεικτικές δηλώσεις του κ. Καμμένου, κυβερνητικού συνεταίρου και πολιτικού καθοδηγητή του κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα στείλει τους τζιχαντιστές στη Ευρώπη αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να πιέζει την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα στήριξης, είναι πλέον όχι μόνο ανεύθυνες, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνες. Οι διεθνείς οργανισμοί, οι ξένες κυβερνήσεις και τα διεθνή ΜΜΕ καταγράφουν ότι αυτά τα δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας που θεωρεί ότι ασκεί πίεση για τη διαπραγμάτευση γύρω από το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, όταν την εμφανίζει ως εν δυνάμει κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια». Η ανακοίνωση καταλήγει με το ερώτημα: «αντιλαμβάνονται άραγε οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος πόσα τέτοια  “επιχειρήματα” μπορούν να προβάλουν απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ γειτονικές μας χώρες που βρίσκονται σε απευθείας γεωγραφική επαφή με εστίες κρίσεων και πολέμων;» και επισημαίνει: «Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει η χώρα  τον εθνικό λαϊκισμό και τη φτηνή δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».