Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ., για επανεμφάνιση του «καρφάκια» παλιού συνεργού του Παλαιοκώστα

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ., για επανεμφάνιση του «καρφάκια» παλιού συνεργού του Παλαιοκώστα
Eurokinissi

Φόβους ότι μπορεί να είχε αρχηγικό ρόλο στη ληστεία τράπεζας στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 2 Απριλίου 2015 ο 34χρονος καταζητούμενος κακοποιός Σπύρος Δραβίλας εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον επονομαζόμενο «καρφάκια», ο οποίος ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην εναέρια απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Σπύρος Δραβίλας φέρεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να «ξαναχτύπησε» με τη συμμορία του.

Ο 34χρονος, σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε το γενικό «πρόσταγμα» στη ληστεία τράπεζας στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 2 Απριλίου 2015 με λεία 197.000 ευρώ. Ήταν καλοντυμένος, φορούσε περούκα, πρόσθετο μουστάκι, ενώ οι δύο συνεργοί του, που δεν φαίνεται να ήταν ο 45χρονος Σπύρος Χριστοδούλου και ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φορούσαν καπέλα τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου.

Ένας από τους συνεργούς του έχει δώσει «παρών» και σε άλλες ένοπλες εμφανίσεις των «ληστών του Διστόμου», είναι πιθανόν αλβανικής καταγωγής, ενώ για τον τρίτο της παρέας δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις.

Όλοι τους κρατούσαν πιστόλια, φορούσαν διπλά χειρουργικά γάντια, και όπου ακούμπησαν, όπως φαίνεται στο βίντεο, το έκαναν με τους αγκώνες! Οι συνεργοί του «καρφάκια» είχαν σακίδια πλάτης στα οποία εικάζεται πως υπήρχαν χειροβομβίδες και άλλος βαρύτερος οπλισμός.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ταυτοποίηση DNAή αποτυπωμάτων του καταζητούμενου.

Μπήκαν στο υποκατάστημα το μεσημέρι εκείνης της Παρασκευής (αγαπημένη μέρα), όταν στο εσωτερικό του βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι και 18 πελάτες ανάμεσα στους οποίους και τρία παιδιά. Εμφανίστηκαν ως πελάτες και πήραν… αριθμούς προτεραιότητας. Κάποια στιγμή έβγαλαν τα πιστόλια «καθησύχασαν» τους πελάτες και ο καλοντυμένος προσέγγισε τον διευθυντή, και του ζήτησε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και τα ΑΤΜ. Ο διευθυντής του είπε πως το δεύτερο κλειδί το έχει ο ταμίας, που λίγο νωρίτερα είχε απομακρυνθεί από την τράπεζα για προσωπική του υπόθεση. Με την απειλή όπλου, με χαρακτηριστική ψυχραιμία και χωρίς βιασύνη, ο ληστής τον προέτρεψε να πάρει… τηλέφωνο και να τον καλέσει να έρθει στην τράπεζα, βρίσκοντας κάποια πειστική πρόφαση.

Ο διευθυντής το έκανε και λίγη ώρα αργότερα ο ανυποψίαστος ταμίας έφθανε στην τράπεζα πέφτοντας πάνω στις κάνες των όπλων. Έβαλαν τα κλειδιά, πληκτρολόγησαν τους κωδικούς χρονοκαθυστέρησης, άνοιξαν χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ, από τα οποία απέσπασαν 197.000 ευρώ. Παρέμειναν στην τράπεζα περίπου 25 λεπτά της ώρας και εξαφανίστηκαν χωρίς να έχει διαπιστωθεί με ποιο τρόπο.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση των «ληστών του Διστόμου», επισημαίνουν πως ανέλαβαν και πάλι δράση και θα εμφανιστούν πολλές φορές το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τονίζουν την επικινδυνότητα και τους φόβους για την αιματηρή αντίδρασή τους σε «τυχαία» συνάντηση με αστυνομικούς.

Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως από τις 24 ένοπλες ληστείες, που έχουν διαπιστωθεί ότι είναι έργο των «ληστών του Διστόμου» την τελευταία 4ετία, σε 3-4 από αυτές έχει συμμετάσχει ο Νίκος Μαζιώτης και δύο μέλη της δικής του ομάδας.

Επισημαίνεται πως ο «καρφάκιας», μνημονευόταν ως παράδειγμα προς μίμηση για την στάση του, στην ηλεκτρονικές αλληλογραφίες των έγκλειστων Πυρήνων. Επίσης, υπάρχουν κάποιες αχνές ενδείξεις για ενδεχόμενη συμμετοχή του στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, όπου ήταν έγκλειστος έως ότου παραβιάσει την άδεια που έλαβε από αυτές μετά από απεργία πείνας.

Δημοφιλή