Αυτόν το Σεπτέμβριο η Margaret Atwood θα επιστρέψει στις ζωές μας

Αυτόν το Σεπτέμβριο η Margaret Atwood θα επιστρέψει στις ζωές μας
TORONTO, ON - JULY 15: Author Margaret Atwood during an interview at Random House in Toronto, July 15, 2014. (Marta Iwanek/Toronto Star via Getty Images)
TORONTO, ON - JULY 15: Author Margaret Atwood during an interview at Random House in Toronto, July 15, 2014. (Marta Iwanek/Toronto Star via Getty Images)
Marta Iwanek via Getty Images

Είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο δημοφιλείς συγγραφείς στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με περισσότερα από 35 βιβλία με την υπογραφή της -ποιήματα, παιδικά βιβλία, μυθιστορήματα, πεζογραφήματα- τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες. Tα μυθιστορήματά της «Η Φαγώσιμη Γυναίκα», «Η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης», «Η Κλέφτρα Κίσσα» και φυσικά η τριλογία «Το Τέλος του Κόσμου», είναι τα έργα της που έχουν αγαπηθεί περισσότερο από το αναγνωστικό κοινό, με το «Ο Τυφλός Δολοφόνος» να της χαρίζει το βραβείο Booker το 2000 -για το ίδιο βραβείο έχει προταθεί συνολικά πέντε φορές.

Η Margaret Atwood, για την οποία και ο λόγος, γεννήθηκε το 1939 στον Καναδά και 76 χρόνια μετά έχει καταφέρει να επηρεάσει τον κόσμο με τα γραπτά της όσο λίγοι σύγχρονοι συνάδελφοί της, ενώ ταυτόχρονα είναι από τους πιο δραστήριους και ενημερωμένους σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις συγγραφείς. Και φέτος, η σπουδαία αυτή δημιουργός επιστρέφει στο προσκήνιο.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2015, η Atwood πρόκειται να κυκλοφορήσει το «The Heart Goes Last», πρώτα σε Αγγλία και Καναδά και έπειτα στην Αμερική -για την ελληνική μετάφραση μάλλον θα χρειαστούν κάποιοι μήνες ακόμα. Η ιστορία του βιβλίου θα εξελίσσεται στο ίδιο δυστοπικό σύμπαν της σειράς Positron που είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή το 2013, και θα αποτελεί το τέταρτο κομμάτι της σειράς, μετά τα «I'm Starved for You», «Choke Collar» και «Erase Me». Το Positron είναι ένα σύμπαν στο κοντινό μέλλον όπου η υπερπληθυσμός στις φυλακές αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της ανθρωπότητας, μαζί με την απότομη άνοδο της ανεργίας και τις συμμορίες που οργώνουν τους δρόμους των πόλεων. Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, έχει δημιουργηθεί η Consilience, μια περιφραγμένη κοινότητα που όμως αποτελεί και ένα κοινωνικό πείραμα.

O εκδοτικός Οίκος Bloomsbury αποκάλυψε το εξώφυλλο του βιβλίου στο twitter

Το «The Heart Goes Last» ακολουθεί την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού, της Charmaine και του Stan, οι οποίοι εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών του κόσμου στον οποίο ζουν, χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ως σπίτι και προσπαθούν να βρουν λεφτά για να επιβιώσουν. Τότε, μπαίνει στη ζωή τους η Consilience, που τους υπόσχεται σταθερή δουλειά και μια σκεπή πάνω από το κεφάλι τους, αλλά με ένα αντίτιμο. Το ζευγάρι θα πρέπει να περνά κάθε δεύτερο μήνα στην φυλακή, ενώ την ίδια στιγμή ένα άλλο ζευγάρι, οι λεγόμενοι «Alternate», θα κατοικεί στο σπίτι τους. Ο Stan και η Charmaine αρχίζουν να αποκτούν εμμονή με τους «Alternate» που παίρνουν τη θέση τους και σιγά σιγά η κατάσταση παίρνει μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροπή.

Εν αναμονή του φθινοπώρου, λοιπόν, για να αφήσουμε την Margaret Atwood να μπει ξανά βαθιά μέσα στο μυαλό μας και να το φέρει ανάποδα, για άλλη μια φορά. Το καλοκαίρι δεν έμοιαζε ποτέ τόσο ατελείωτο.

Δημοφιλή