ΗΠΑ: Αεροπορική εταιρία ανάγκασε καρκινοπαθή να αποβιβαστεί πριν την πτήση της

ΗΠΑ: Καρκινοπαθής αναγκάστηκε να αποβιβαστεί πριν την πτήση της

Σε καρκινοπαθή γυναίκα από τη βόρεια Καλιφόρνια απαγόρευσε να επιβιβαστεί σε πτήση, η αεροπορική εταιρία Alaska Airlines.

Το γεγονός απέκτησε μεγάλη έκταση στις Η.Π.Α. και προκάλεσε τη γενική κατακραυγή, καθώς η γυναίκα ανάρτησε βίντεο στη σελίδα της στο Facebook, όπου και φαίνεται η στιγμή της απομάκρυνσης της από το αεροπλάνο.

Η καρκινοπαθής, Ελίζαμπεθ Σέτζγουεϊ σημειώνει πως της ζητήθηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Λίχουε, που βρίσκεται στο Καουάι της Χαβάης με προορισμό το Σαν Χοσέ, καθώς ενημερώθηκε από εργαζόμενο των Alaska Airlines, πως για να ταξιδέψει θα χρειαζόταν σημείωμα από τον γιατρό της που να δηλώνει πως είναι ασφαλές για κείνη.

Η γυναίκα ακούγεται να λέει «Με απομακρύνουν σαν να είμαι εγκληματίας ή μολυσματική», ενώ στο βίντεο εικονίζονται οι υπόλοιποι επιβάτες που αρχίζουν να κάθονται κανονικά στις θέσεις τους. Η γυναίκα συνεχίζει «Επειδή έχω καρκίνο και δεν διαθέτω πιστοποιητικό από τον γιατρό». Και αναρωτιέται «Αναρωτήθηκε κανείς πώς έφτασα στη Χαβάη;».

Σύμφωνα με την ίδια, όλα ξεκίνησαν όταν καθόταν σε χώρο για αναπήρους και περίμενε την πτήση της και ένας υπάλληλος την ρώτησε αν χρειαζόταν βοήθεια. Εκείνη αποκρίθηκε πως ήταν πιθανόν να χρειαζόταν λίγο περισσότερο χρόνο για να επιβιβαστεί, επειδή μερικές φορές αισθάνεται αδυναμία.

Στο σημείο έφτασε ένας γιατρός της εταιρίας για να της μιλήσει και, αφού άρχισε η επιβίβαση, ένας υπάλληλος έφτασε για να της ζητήσει να κατέβει από το αεροπλάνο.

Η εταιρία, μετά την κατακραυγή του κόσμου, έχει ζητήσει συγγνώμη για το επεισόδιο, αναφέροντας πως βασική έννοια ήταν η υγεία της γυναίκας. «Λυπούμαστε για τη ενόχληση που υπέστη η κυρία Σέτζγουεϊ την Δευτέρα», σημείωσε η εκπρόσωπος της εταιρίας, Χάλεϊ Νίγκε, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να προσθέσει πως «Επιστρέψαμε τα χρήματα των εισιτηρίων και θα καλύψουμε το κόστος της διαμονής της οικογένειάς της στο Λίχουε».

Η Ελίζαμπεθ Σέτζγουεϊ από την πλευρά της απάντησε πως τα χρήματα θα δοθούν στο ερευνητικό κέντρο MMRF για τη μελέτη του πολλαπλού μυελώματος, την ασθένεια από την οποία πάσχει.

Δημοφιλή