Φλαμπουράρης: 100% συμφωνία με τους δανειστές στις 24 Απριλίου

Φλαμπουράρης: 100% συμφωνία με τους δανειστές στις 24 Απριλίου
flampouraris

Την πεποίθηση του πως θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε πως οι δανειστές «Θα δώσουν τα λεφτά. Δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν είναι δυνατό να διαλύσουν την Ευρωζώνη, γιατί επιμένει κάποιος ή κάποιοι να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στη Μύκονο και Σαντορίνη. Στις 24 του μήνα θα υπάρξει 100% συμφωνία. Το πιστεύω», για να σημειώσει στη συνέχεια, σχετικά με μια πιθανή αύξηση του Φ.Π.Α στα νησιά πως «η γραμμή μέχρι τώρα είναι δεν αυξάνουμε τον ΦΠΑ ούτε στα δύο νησιά», παρά την σκληρή γραμμή από την πλευρά των δανειστών, στην οποία αναφέρθηκε.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, υπογράμμισε πως δεν ετέθη θέμα χρηματοδότησης, ενώ όσον αφορά στα οφέλη της Ελλάδας από την συγκεκριμένη επίσκεψη, δήλωσε πως «Κερδίσαμε, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν και υπάρχουν. Εμείς καταστήσαμε τον ελληνικό λαό υπερήφανο διότι δεν υποκύψαμε στις πιέσεις που γίνονταν και που συνέχισαν να γίνονται, και κάναμε αυτό το ταξίδι».

Η εκτίμηση του υπουργού Επικρατείας είναι πως η κατασκευή του ελληνικού αγωγού θα αποφέρει κάθε χρόνο στο ελληνικό κράτος περισσότερα από 200 εκατομμύρια, ενώ όσον αφορά την περίπτωση προκαταβολής των κερδών, από την ρωσική μεριά, σημείωσε πως πρόκειται για θέμα που έθεσε από μόνος του ο Βλάντιμιρ Πούτιν, μια κίνηση που «θα είναι μια ένεση, όχι για να καλύψει τις υποχρεώσεις, αλλά να κινηθεί η οικονομία».

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκαθάρισε πως «εμείς αξιοποιούμε, δεν πουλάμε, δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία», για να προσθέσει πως «Εμείς δεν κάνουμε έργο χωρίς συμμετοχή. Εμείς δεν προγραμματίζουμε κανένα έργο, που δεν θα υπάρχει συμμετοχή από 45% ως 55% του ελληνικού Δημοσίου. Τα αεροδρόμια και το Ελληνικό είναι δύο έργα τα οποία έχουν υπογραφεί και θα ξεκινήσουμε συζήτηση για να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε τους ήδη υπάρχοντες όρους, που ήταν επαχθείς».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή