Χιονισμένη η Μεγάλη Πέμπτη - Μάθετε σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Χιονισμένη η Μεγάλη Πέμπτη - Μάθετε σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων
Eurokinissi

Με χιόνια και βροχές ξεκίνησε η Μεγάλη Πέμπτη, με τις αρχές να θέτουν απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο. Χειμωνιάτικος είναι ο καιρός και στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιονοπτώσεις και ομίχλες κατά τόπους. Αλυσίδες απαιτούνται για τα τελευταία 8 χιλιόμετρα προς το χιονοδρομικό κέντρο 3 - 5 Πηγαδιών, τα τελευταία 8 χιλιόμετρα προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς υπάρχει παγετός σε ορισμένα σημεία. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα αναμένονται στην Αττική, ενώ πάνω από τα 900 μέτρα θα έχουμε χιόνια στην Πάρνηθα. Ο άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αν και στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στις Κυκλάδες βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία,ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιουνίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα.

Τέλος, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως από το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός προβλέπεται να είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, ενώ παρόμοια θα είναι η κατάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή