ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/04/2015 13:26 EEST | Updated 09/04/2015 14:22 EEST

Ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «βλέπει» η Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων στις δηλώσεις Σπιρτζή

eurokinissi

Για πλήρη ανακολουθία προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών εξαγγελιών κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων εκφράζοντας την έντονη δυσφορία και «απογοήτευσή της για την πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Σπίρτζη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ, την προεκλογική περίοδο, αλλά και το προηγούμενο διάστημα, οι σιδηροδρομικοί δέχθηκαν βομβαρδισμό διαβεβαιώσεων πλείστων στελεχών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, μιλώντας μάλιστα για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο.

Ο κ. Σπίρτζης, συνεχίζει η ανακοίνωση, «αφού το προηγούμενο διάστημα με δήλωσή του απέκλεισε το ενδεχόμενο του ενιαίου δημόσιου σιδηροδρόμου, επικαλούμενος μάλιστα επιχείρημα αστήρικτο, που μόνο αυτός γνωρίζει (περί δήθεν παράνομων κρατικών επιδοτήσεων 3,5 δισ. ευρώ), επανέρχεται εξαγγέλλοντας την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με άλλον τρόπο. Στη συνέχεια των δηλώσεών του αναφέρει, παντελώς αστήρικτα, ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει να συντηρηθεί δώδεκα (12) χρόνια!!! Δήλωση η οποία προκαλεί εκνευρισμό ακόμη και στον πιο καλοπροαίρετο ακροατή. Αναρωτιόμαστε από πού ενημερώνεται ο κ. Σπίρτζης, καθώς ούτε από τις Διοικήσεις ούτε από τους Σιδηροδρομικούς έχει ενημερωθεί. Αν δεν πρόκειται για συνειδητή απαξίωση του σιδηροδρόμου τότε πρόκειται για επικίνδυνη άγνοια».

Η ΠΟΣ και οι εργαζόμενοι, καταλήγει η ανακοίνωση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προάσπισης του σιδηροδρόμου που αποτελεί περιουσία του ελληνικού Λαού προς όφελος του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsoed Post