Κομισιόν: Ευπρόσδεκτη μία συμφωνία πριν το Eurogroup στις 24 Απριλίου

Κομισιόν: Ευπρόσδεκτη μία συμφωνία πριν το Eurogroup στις 24 Απριλίου
Eurokinissi

Βήματα προόδου στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών, διαπίστωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG) τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου. Ωστόσο ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι θα ήταν «ευπρόσδεκτή» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία αυτή επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σημειώνουμε πρόοδο βήμα-βήμα», πρόσθεσε. Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Euro-working Group την Μεγάλη Τετάρτη δεν υπήρξε κανένα τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι απομένουν πολλά που πρέπει να γίνουν σε τεχνικό επίπεδο και ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος για να ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή