Ρωσία: Ο φοιτητής από το Κιργιστάν που άφησε τον Τσίπρα με το στόμα ανοιχτό

Ρωσία: Ο φοιτητής από το Κιργιστάν που άφησε τον Τσίπρα με το στόμα ανοιχτό

Φτάνοντας στο κτίριο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ο Έλληνας πρωθυπουργός και η σύζυγος του έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τους φοιτητές που τους περίμεναν, να τους καλωσορίζουν στα ελληνικά. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ένας φοιτητής από το Κιργιστάν όταν απηύθυνε ερώτηση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό στα ελληνικά.

Ειδικότερα, ο φοιτήτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας όταν πήρε το μικρόφωνο προκειμένου να απευθύνει την ερώτηση του, είπε ότι είναι ο πρώτος φοιτητής από το Κιργιστάν ο οποίος μαθαίνει την ελληνική γλώσσα. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο φοιτητής εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για εργασία ως διπλωμάτης στην Ελλάδα ρώτησε τον κ. Τσίπρα εάν θα υπήρχε η δυνατότητα στο μέλλον για εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες με τον Άλεξη Τσίπρα να απαντά ότι:

«Μετά από αυτή την παρουσία που μας γέμισε χαρά, να βλέπουμε να μιλάς τόσο καλά την ελληνική γλώσσα μπορώ να σου υποσχεθώ ότι μόλις φτιάξουμε προξενείο, θα είσαι ο πρώτος Έλληνας πρέσβης εκεί».

Δημοφιλή