Η Κίνα αντεπιτίθεται: Πυρηνικά υποβρύχια ικανά να πλήξουν Αλάσκα και Χαβάη

Η Κίνα αντεπιτίθεται: Πυρηνικά υποβρύχια ικανά να πλήξουν Αλάσκα και Χαβάη

Η Κίνα έχει ναυπηγήσει τρία προηγμένα τελευταίας τεχνολογίας πυρηνικά υποβρύχια που έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν τα πολεμικά σκάφη επιφανείας του εχθρού.

Σύμφωνα με την China Daily, τα υποβρύχια αυτά αναφέρονται ως Type-093G και είναι έτοιμα να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας.

Ο Τύπος-093G είναι μια προηγμένη έκδοση του τύπου 093, δεύτερης γενιάς υποβρυχίων επίθεσης πυρηνοκίνητο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Σε σύγκριση με το 093, το Type-093G είναι μεγαλύτερο σκάφος και έχει να κάνει με ένα προηγμένο σύστημα κάθετης εκτόξευσης.

Το εν λόγω υποβρύχιο έχει βελτιώσει την ταχύτητα και την ακουστικότητα του, καθώς έχει μειωμένο θόρυβο σε σχέση με την κανονική έκδοση.

Σύμφωνα με διαρροές του γραφείου πληροφοριών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (Office of Naval Intelligence, ONI), η Κίνα ετοιμάζεται να παρατάξει εντός του τρέχοντος έτους υποβρύχια που θα είναι ικανά να πλήξουν με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους την Αλάσκα ή την Χαβάη. Τα υποβρύχια αυτά είναι της κλάσης Jin 094 και ανήκουν στον τύπο Nuclear Ballistic Missile Submarine (SSBN).

Νέα έκδοση των υποβρυχίων Type 093 σε μαζική παραγωγή

Το Πεκίνο αποκάλυψε μια νέα έκδοση των μικρών υποβρυχίων τύπου Type 093 γνωστή με το όνομα 093T υπονοώντας ότι ακόμα περισσότερα υποβρύχια της κλάσης ναυπηγούνται.

Η έκδοση 093B των μικροσκοπικών υποβρυχίων έχει κάθετο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων για 16 πυραύλους κατά πλοίων YJ-18 και τύπου κρουζ DH-10.

Κάθε υποβρύχιο μπορεί να μεταφέρει 9 καταδρομείς και έτσι θεωρούνται λόγω και του πολύ χαμηλού ίχνους τους θωρούνται ιδιαίτερα επίφοβα για ξαφνικές ή συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις. Τα υποβρύχια είναι ικανά να πλήξουν με πυραύλους Αλάσκα και Χαβάη.

Δημοφιλή