Νεαρός Αυστραλός ψάρεψε καρχαρία μετά από τρίωρη επική μάχη στον Ωκεανό

Νεαρός Αυστραλός ψάρεψε καρχαρία μετά από τρίωρη επική μάχη στον Ωκεανό
The biggest, and gentlest, tiger shark we saw at Tiger Beach.
The biggest, and gentlest, tiger shark we saw at Tiger Beach.
WIlly Volk/Flickr

Σας έχει τύχει ποτέ ενώ είστε για ψάρεμα να προσπαθείτε επί ώρες να πιάσετε κάποιο επίμονο και δυνατό ψάρι; Οι περισσότεροι ψαράδες συνήθως μετά από λίγη ώρα τα παρατάνε και ρίχνουν αλλού την πετονιά τους. Ένας νεαρός από την Αυστραλία όμως κατάφερε αυτό που λίγοι καταφέρνουν . Μετά από τρίωρη μάχη στις ακτές του Κουίνσλαντ, ο 19χρονος Μαξ Μάγκεριντζ κατάφερε να πιάσει ένα καρχαρία τίγρη, μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων.

«Τρεις ώρες στο καλάμι και το μασούρι ήταν κουραστικές σε σωματικό και νοητικό επίπεδο» δήλωσε στο δίκτυο Daily Mail ο Μαξ, του οποίου τα χέρια είχαν γεμίσει πληγές.

«Πονούσα πολύ, πάρα πολύ. Δεν έχω νιώσει τόσο πόνο. Ο ήλιος έκαιγε το πρόσωπό μου, καψίματα και φουσκάλες στα χέρια μου, ιδρώτας και αντηλιακό να μπαίνουν στα μάτια μου και όλο μου το σώμα να πονάει από την πίεση στην οποία βρισκόταν τόση ώρα. Πέρασαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου, ότι δεν μπορώ να το κάνω, είναι πολύ μεγάλο, δεν είμαι αρκετά προετοιμασμένος, είμαι μόνος μου» είχε γράψει ο Μαξ στο Facebook.

O νεαρός βρισκόταν στην περιοχή Τουίντ Χέντς στην ακτή του Κουίνσλαντ με την κοπέλα του όταν αποφάσισε να πάει μαζί της για πρωινό ψάρεμα και κατάφερε τελικά να πιάσει ένα ψάρι – θηρίο. Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή «Today» του καναλιού Nine το πρωί της Πέμπτης, ο ίδιος περιέγραψε την εμπειρία του και για το πως έπιασε «τη ψαριά της ζωής» του.

Ακόμα, ένιωσε μετανιωμένος που δεν μέτρησε τον καρχαρία με ακριβή τρόπο, γιατί το πιθανότερο είναι πως έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ψαρέματος καρχαρία, το οποίο μέχρι στιγμής αγγίζει τα 3,88 μέτρα σε μήκος.

Ο Μαξ εξήγησε πως προτίμησε να απελευθερώσει τον καρχαρία σύντομα, παρά να τον μετρήσει, γιατί το ζώο ήταν ταλαιπωρημένο μετά την τρίωρη μάχη. Παρ' ότι τα χέρια του ήταν πληγωμένα και το αγαπημένο του καλάμι είχε στραβώσει, ο ίδιος δεν θα άλλαζε την εμπειρία για τίποτα.

«Παίρνεις τα ρίσκα σου, έχω βρεθεί ανάμεσα σε καρχαρίες εδώ και χρόνια και έχω τις βασικές γνώσεις για το πως λειτουργούν» δήλωσε ο ψαράς – μύθος στην αυστραλιανή εκδοχή της Daily Mail.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή