Πώς είναι να γυρίζεις 3 ταινίες με τον Liam Neeson;

Πώς είναι να γυρίζεις 3 ταινίες με τον Liam Neeson;

Το βέβαιο είναι πως ο Liam Neeson δεν περνάει καλά.

Η αόριστη κινηματογραφική του περσόνα τελοσπάντων, γιατί ο ίδιος μια χαρά φαίνεται να το διασκεδάζει. Ο δημοφιλής ηθοποιός έπαιξε δράμα εποχής («Λίστα του Σίντλερ»), έπαιξε βιογραφία («Kinsey»), έπαιξε ρομαντική κομεντί («Love Actually») αλλά ποτέ στην καριέρα του δεν απoλάμβανε τόση αποδοχή και αναγνώριση όσο τα τελευταία χρόνια, όταν με σημείο εκκίνησης το «Taken», του συμβαίνουν επί της οθόνης όλο και χειρότερα πράγματα.

Και δεν υπάρχει κανείς περισσότερο αρμόδιος να μιλήσει για αυτό, από τον Jaume Collet-Serra. Ο Ισπανός σκηνοθέτης έχει γυρίσει 6 ταινίες στην καριέρα του, αλλά οι μισές από αυτές έχουν για πρωταγωνιστή τον Liam Neeson παγιδευμένο. Παγιδευμένος Neeson θα πει αγριεμένος Neeson, θα πει Neeson έτοιμος να τα βάλει με όλους και με όλα. Ό,τι καλύτερο για εμάς δηλαδή.

Η άτυπη αυτή τριλογία ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με το «Unknown», ένα από αυτά τα εντελώς Χιτσκοκικής αύρας θρίλερ που βλέπουν τον ήρωα σε κρίση ταυτότητας, δίχως συμμάχους. Ο Neeson ξυπνά από κώμα για να ανακαλύψει πως κάποιος έχει κλέψει το όνομά του και κανείς δεν πιστεύει πως είναι αυτός που λέει ότι είναι. Πριν 2 χρόνια, το σκηνικό της δράσης ήταν αυτή τη φορά ένα παγιδευμένος αεροπλάνο: Στο «Non-Stop» ο Neeson παίζει ένα πράκτορα του οποίου η υπερατλαντική πτήση γίνεται αντικείμενο εκβιασμού.

Στην 3η τους πλέον συνεργασία, ο Neeson με τον Serra προσγειώνονται σε ένα πιο γνώριμο πλέον σκηνικό, στη νυχτερινή Νέα Υόρκη. Στη «Νυχτερινή Καταδίωξη», ο Neeson παίζει τον Τζίμι, έναν παλιό στρατιώτη που έχει διαπράξει πολλές αμαρτίες στο παρελθόν του. Επανενώνεται με τον γιο του υπό τις χειρότερες συνθήκες: Αναγκάζεται να σκοτώσει εν ψυχρώ το παιδί του παλιού του φίλου (Ed Harris) για να προστατέψει το δικό του, κι έτσι ξεκινά ένα ανελέητο νυχτερινό κυνηγητό εκδίκησης που θέτει Neeson και Harris αντιμέτωπους.

H HuffPost Greece βρέθηκε στη Μαδρίτη, στην Ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας, για να μιλήσει με τους συντελεστές της ταινίας. Ο Jaume Collet-Serra, χαλαρός και φιλικός, μας εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει τον Liam Neeson τόσο ξεχωριστό ως action star και πώς η νέα τους ταινία διαφέρει από τις προηγούμενες. Μιλήσαμε ακόμα για παλιά γουέστερν, για τα θρίλερ και για τα παζλ που τον συναρπάζουν, για τον Ed Harris και για τον Nick Nolte. Και για τον Liam, για τον φοβερό action Liam.

Απάντηση βέβαια για τη μεγάλη μεταστροφή της καριέρας του δεν βρήκαμε. Ίσως να αρκεί ένα απλό «γιατί όχι;»

*Η ταινία «Νυχτερινή Καταδίωξη» / «Run All Night» βγαίνει στις αίθουσες την Κυριακή του Πάσχα.

Δημοφιλή